Horvátország: sokba kerülhet a budapesti meccs a Pool védőjének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.30. 13:15
Bár a budapesti felkészülési mérkőzésen (1–1) pályára sem lépett, mégis könnyen kegyvesztett lehet a horvát válogatottnál Dejan Lovren. A Liverpool labdarúgója – akit a szombati összecsapáson a cserék közé jelölt a szövetségi kapitány – rossz hozzáállásával vívta ki Ante Cacic haragját.  

Mint az a horvát szövetségi kapitány szavaiból kiderült, Dejan Lovren nem vette komolyan, amikor Cacic elküldte őt melegíteni – a Liverpool játékosa a második játékrészben, fittyet hányva trénere kérésére, félbehagyta a mozgást és leült a cserepadra, mondván, eleget készült.

„Nem arról van szó, hogy megtagadta volna a pályára lépést, mivel nem is mondtam neki, hogy beküldöm. Lovren majd egymaga dönti el, hogy mennyit melegítsen, vagy ezt nekem, az edzőnek kell eldöntenem?” – idézi Cacic szavait a Sportske novosti.

„Darijo Srnát ugyanakkor, a 46. percben elküldtem melegíteni, ő annyit mondott: pályára lép, amikor pályára lép. Megmutatta, hogyan kell kezelni a dolgokat a válogatottban, ráadásul ő eleve kisebb sérüléssel vállalta a játékot. Amikor kineveztek a horvát csapat élére, elmondtam, senkinek sem jár alanyi jogon a meghívó, azt ki kell érdemelni, és mindenkinek el kell fogadnia a szabályokat. Szerintem világosan beszéltem.”

„Nem tűröm az ilyesfajta viselkedést, senki és semmi sem fontosabb, mint a csapat. Nem beszéltem Lovrennel a mérkőzés után, még meglátom, mit hoz a jövő, de nem tolerálom az ehhez hasonló cselekedeteket és Lovren butaságot csinált. Pályafutásom során egyik klubnál sem történt még velem ilyen engedetlenség. Az biztos, hogy Lovren ezzel a lépéssel távolabb került a kerettől.”

A budapesti találkozón a vendégeknek öt cserejátékosuk volt – köztük két kapussal –, ám végül csak egy helyen változtatott a szövetségi kapitány, pedig három nappal korábban már játszottak egy felkészülési mérkőzést. A magyarok ellen a második félidőben a fáradtság jelei mutatkoztak a horvátokon, szakmailag indokolt lett volna a frissítés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik