Eb 2016: Ha az emberhátrány nincs, megvan a 3 pont - Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.07. 20:20
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett Észak-Írországtól. A mérkőzés után Pintér Attila szövetségi kapitány értékelt az M1-nek.

„Úgy gondolom, hogy az északír csapatnak nem volt igazi gólszerzési lehetősége – kezdte értékelését Pintér. – Nekünk voltak helyzeteink 1–1-nél, és akkor is, amikor hátrányba kerültünk. Ha nincs az emberhátrány, meg tudtuk volna szerezni a mérkőzés három pontját, de eggyel kevesebb játékossal ilyen mérkőzésen nem lehet játszani. Kevesebb játékossal is voltak lehetőségeink, vannak tanulságai a meccsnek, le kell vonni azokat. A vitatott szituációkról nem tudok nyilatkozni, vissza kell néznem, de mindenképpen volt egy-két érdekes döntés.”Pintér. – Nekünk voltak helyzeteink 1–1-nél, és akkor is, amikor hátrányba kerültünk. Ha nincs az emberhátrány, meg tudtuk volna szerezni a mérkőzés három pontját, de eggyel kevesebb játékossal ilyen mérkőzésen nem lehet játszani. Kevesebb játékossal is voltak lehetőségeink, vannak tanulságai a meccsnek, le kell vonni azokat. A vitatott szituációkról nem tudok nyilatkozni, vissza kell néznem, de mindenképpen volt egy-két érdekes döntés.”

„Nagy volt a tét, mindenképpen nyerni szerettünk volna. Hozzá kell tennem, hogy a második félidőben is mentünk, és tettük a dolgunkat. A nagy betegségünk ismét előjött, hiszen megszereztük a vezetést, ennek ellenére veszítettünk. A játékosaim próbálták tenni a dolgukat, megtenni azt, amit kértünk tőlük. Kevés mérkőzés van bennünk, de voltak lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést, de ez nem sikerült.”

„Minél gyorsabban ki kell elemeznünk, valamint javítanunk azokat a hibáinkat, amiket elkövettünk. Még egyszer mondom, nem lehet egy ilyen mérkőzésen az, hogy tíz perc előnyt adjunk a végén az ellenfélnek, amikor emberhátrányban voltunk kénytelenek futballozni. Próbáltunk menni, akkor is megszerezni a győzelmet. Ott volt a lehetőség, de nem sikerült... Rudolf Gergelynek ma nem ment a játék, a cserékkel lendíteni próbáltam a játékunkon, Kokóval (Kovács Istvánnal – a szerk.) ezt sikerült is véghez vinni, de az emberhátrány nagyon nagy gond volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik