NFL: Délidő

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 23:04
Holtszezon összefoglaló és draft kitekintő – AFC South Az Amerikai Főcsoport déli csoportjának kvartettje olyan, mint számomra Tolna megye. Nincs...

Holtszezon összefoglaló és draft kitekintő – AFC SouthHoltszezon összefoglaló és draft kitekintő – AFC South

Az Amerikai Főcsoport déli csoportjának kvartettje olyan, mint számomra Tolna megye. Nincs ott semmi látnivaló, jól tudom, mert ott nőttem fel. De ha valamit mégis találsz, az valóban nagy durranás. Ilyen a Paksi Atomerőmű vagy a Szekszárdi Borvidék. Próbáljuk hát megkeresni az örök első kettő és örök utolsó kettő csoportjában a Nagy bumm!-ot, de ne keseredjünk el, ha nem járunk eredménnyel…

Houston Texans

Első húzás: 1/16.

Draft szükségletek: ILB, OLB, C, WR

A kudarcokkal teli 2013-as év után új edző vette át a csapatot és elindultak a fejlődés útján. Bill O'Brien jó munkát végzett az előző szezonban, ahogy ebben a holtidényben is. A csapat legégetőbb problémája az irányítóposzt, már évek óta. Ennek orvoslására leigazolták Brian Hoyert, aki egész jól nézett ki a Cleveland Browns-ban, amíg a csapat mélyrepülésbe nem kezdett. Újraigazolták Ryan Mallettet, így ők ketten harcolnak a kezdőbe kerülésért, míg Ryan Fitzpatricket a New York Jets-hez küldték egy kondicionális draftcetliért cserébe. Rajta kívül két korszakos legendája is távozott Houstonból: WR Andre Johnson, a csapat történetének legeredményesebb elkapója, aki mellé tavaly már felzárkózott DeAndre Hopkins, így indokolt volt elküldése, főleg, hogy ezzel 9 millió USD-t spóroltak. Hasonló okok miatt köszönték meg a center Chris Myers szolgálatait is, vele is nagyot húztak azon a bizonyos nadrágszíjon.

A safety, Kendrick Lewis egy évet töltött Houstonban, nem marasztalták, helyére viszont sikerült megszerezni Rahim Moore-t, aki a Denver Broncos-nál is bizonyított. Távozott még DE/OLB Brooks Reed, őt illene a draftról pótolni. A Texans két fontos embert igazolt újra szabadügynökei közül. A támadófalban G Cody White és OT Derek Newton is komoly erősítés lehet, ahogy a szintén megtartott szélsőhátvéd Kareem Jackson is. Az új igazolások közül még ki kell emelni a New England Patriots kétszeres bajnok nose tackle-jét, Vince Wilforkot, ő is hiányposztra érkezett a 3-4-es védelem közepébe, valamint a Jacksonville Jaguars volt elkapóját, Cecil Shorts-ot. Shorts biztosan kap majd riválist a draftról, a második számú elkapó posztért küzdhet majd.

Myers kivágása miatt centert is kell húzniuk, de talán a linebacker sor a legfontosabb... Brian Cushing újabb műtéteken van túl, kis túlzással a bal lába miatt leszázalékoltathatnák, így ő lehet sem lesz már a régi, minőségi belső linebackerrel kell pótolni. A tavalyi 1/1., Jadeveon Clowney outside linebacker posztra érkezett, de sérülése miatt használhatatlanná vált. Ha felépül, akkor a pass rusher szükséglet megoldódik. Szükség lesz még elkapóra is és a hátsó védelmi alakzaton is van mit erősíteni. Van a csapatnak egy jó magja, tudatos építkezéssel tovább lehet erősödni és folytatni a felzárkózást az Indianapolis Colts mellé.

Indianapolis Colts

Első húzás: 1/29.

Draft szükségletek: C, ILB, DE

2014-ben még nem ülhettek fel az AFC trónjára, a később bajnokká lett Patriots túl nagy falat volt számukra, de ilyen holtszezon után joggal bizakodhatnak. Bár pár fontos láncszem távozott Indianapolisból, a többségüket azonnal pótolták. DE Corey Redding és C A.Q. Shipley az Arizona Cardinals hoz igazolt, WR Reggie Wayne szerződése lejárt és nem igazolták újra, míg RB Trent Richardson Oaklandben folytatja. Shipley pótlása egyelőre nem történt meg, házon belül a center posztot nem tudják megoldani, ide a draftról jön majd kezdőjátékos. Redding helyére a Philadelphia Eagles pass rushere Trent Cole érkezett, míg a csapat legendáját, Wayne-t a rivális Texans legendája, Andre Johnson pótolja majd.

Trent Richardsonnal nagyon befürdött a csapat, alig várták, hogy menjen, helyére a San Francisco 49ers elit futója, Frank Gore érkezett. Az említett érkezőkön kívül megszerezték még az Eagles legendás guardját, Todd Herremans-t, a St. Louis Rams védőfal játékosát, Kendall Langfordot, a Broncos elhagyó ILB Nate Irvinget és S Dwight Loweryt, aki a tavalyi szezont végigjátszotta Atlantában. A lejáró szerződésű játékosok közül keveset marasztaltak, mindenesetre S Mike Adams megtartása indokolt és jó lépésnek számít. Indianapolisban szinte minden hiányposzt kipipálva, kevés nehézség maradt az újoncbörzére.

Centerre szükség lesz, belső linebacker is jöhet, de aligha a kezdőbe. Talán még a defensive end poszt az, ami erősítésre szorul, az is inkább a mélyítés miatt. Nagyon jó kis holtszezon volt ez a Colts-tól, azt hiszem, hogy ezzel biztosították az újabb csoportgyőzelmet és a részvételt a rájátszásban.

Jacksonville Jaguars

Első húzás: 1/3.

Draft szükségletek: WR, OL, pass rusher, DB

Már ott bajban vagyok, hogy mik a csapat szükségletei… Nagyjából az összes posztra jöhetne erősítés, meglátásom szerint kilátástalan helyzetben van a Jaguars. Nézzük, kik a fontosabb távozók, akikért szintén nem kell könnyet ejtenünk. DE Red Bryant tavaly 4 évre kapott 19 milliós szerződést, idén kivágták. WR Cecil Shorts nem tudott vezérré válni, őt sem marasztalták, ma már a rivális Texans elkapója. Egyetlen fájó veszteség a szélsőhátvéd Alan Ball (Chicago Bears) lehet, de csakis a 2013-as és nem a tavalyi teljesítménye miatt. Nézzük, kik érkeztek a floridai nyárba. TE Julius Thomas két évet húzott le Denverben Peyton Manning mellett és ez idő alatt 24 TD-t kapott el.

Elit teljesítmény, amiről most majd kiderül, hogy mégsem az. Ettől függetlenül jó igazolás, jobb, mint bármely tight end a keretben és miatta legalább beszélnek majd a csapatról. DE/DT Jared Odrick (Miami Dolphins) remek játékos, egészen zseniális éve volt tavaly, nem is értem, miért ide igazolt. Kiváló igazolás a vezetők részéről, akárcsak C Stefen Wisniewski, aki a tavaly remekül teljesítő Raiders támadófal kulcsembere volt. Öt évre érkezett még OT Jermay Parnell a Dallas Cowboys-tól, ami érthetetlen, főleg annak tükrében, hogy évek óta nem volt kezdőjátékos. A védőfalba jött még Dan Skuta (San Francisco 49ers), aki sehol sem tudott alapemberré válni, itt sem lesz az, hiba volt a szerződtetése.

A secondary-be S Sergio Brown leigazolása kiváló lépés, tavaly remekül pótolta az Indianapolis Coltsnál a sérült Landry-t. CB Davon House megszerzése sem tűnik rossz lépésnek, bár az árulkodó lehet, hogy a Green Bay Packers-nél nem igazán marasztalták. Még egy igazolás érdemel említést: a Baltimore Ravens által waiverre tett futó, Bernard Pierce is Floridában folytatja, és bár a világot nem fogja megváltani, de stabilizálhatja a futójátékot. Újabb kényelmetlen draft következik, rengeteg hiányposzttal. Pass rusher nagyon kellene, elkapó szinte nincs is a rosteren és a tavaly rengeteg sack-et engedő támadófal is erősítésre szorul. Meglepődnék, ha remekül draftolna a csapat, ahogy azon is, ha sikerülne elkerülniük a csoport utolsó helyét.

Tennessee Titans

Első húzás: 1/2.

Draft szükségletek: QB, OL, WR

Tavaly 2-14-gyel zárt Titans és ez a liga utolsó előtti helyére volt elegendő. A holtszezonban viszont egész jól dolgozott a csapat, így nem látom borúsnak a jövőt Nashville-ben. QB Jake Locker és OT Michael Roos visszavonult, míg két ex-Hollónak nem volt maradása. OT Michael Oher Carolinába került, míg S Bernard Pollard szabadügynökként tengeti napjait. Tavaly nagy probléma volt az irányító siettetése, ennek orvoslására a piac talán legjobb pass rushere, Brian Orakpo (Washington Redskins) érkezett, majd ezek után a csapat újraigazolta DE/OLB Derrick Morgant. A 3-4-es védelemben ők remek siettető páros lesznek. A secondary sem állt a helyzet magaslatán tavaly, CB Parrish Cox a San Francisco 49ers-től, S Da'Norris Searcy a Buffalo Bills-től érkezett, mindkettő jó igazolásnak nevezhető.

A támadósorhoz WR Harry Douglas (Atlanta Falcons) és TE Anthony Fasano (Kansas City Chiefs) csatlakozott. Utóbbi TE Delaine Walker kiváló párja lehet, míg az elkapó olyan lyukas posztra érkezett, hogy ha nem figyel, még első számú WR is lehet. Két nagyon fontos embert igazolt újra a Titans, a rúgó Ryan Succop és a punter Brett Kern is Tennessee-ben marad, ráadásul mindketten jól teljesítettek az előző idényben. Egyéb kiegészítő embereket is visszaigazolt a menedzsment, de alapembernek csak a fentebb felsorolt játékosok számítanak a következő idényre.

Mivel az övék a második húzás, alapos stratégiát kell kitalálniuk, ami szerintem háromféle lehet. Az egyik, hogy valaki (pl.: Philadelphia Eagles) feljön a második helyre Marcus Mariotáért és ezt az évet is irányító nélkül játssza le a csapat, ellenben megalapozzák a következő egy-két draftot. A másik, hogy kihúzzák Mariotát és lesz négy hónapjuk franchise QB-t faragni belőle. És végül a harmadik, hogy a legnagyobb needre húznak és kiveszik az általuk legjobbnak vélt elkapót. Halvány esélyt látok arra is, hogy a támadófalat tovább erősítik, és ahogy az elmúlt két draft első körében, most is odahúznak. Sok verzió lehetséges, ez nagyban befolyásolhatja a franchise közeljövőjét, de az bátran kijelenthető, hogy első ránézésre remek offseasont teljesítettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik