FTC: Ebben a csapatban még ennél is több van – Botka

BORBOLA BENCE (Monaco)BORBOLA BENCE (Monaco)
Vágólapra másolva!
2022.09.17. 08:27
null
Így ünnepelték a ferencvárosi játékosok a monacói sikert (Fotó: MTI/Kovács Tamás)<br />
A Ferencváros labdarúgócsapatának 1–0-s monacói győzelme után a csapat védője, Botka Endre is értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

 

CRVENA ZVERZDA: ÚJRATERVEZÉS BELGRÁDBAN

A Bajnokok Ligája-kiesés – ami Dejan Sztankovics edző azonnali távozását eredményezte – óta újabb két pofont kapott a belgrádi Crvena zvezda, amely az Európa-ligában a Ferencvárost is fölvonultató H-csoportban előbb saját közönsége előtt kapott ki a Monacótól 1-0-ra, majd csütörtökön a török Trabzonspor otthonában szenvedett – gyenge teljesítményt nyújtva – 2–1-es vereséget.

Emiatt a belgrádi csapat távol került a továbbjutástól, bár nem mondott le róla, viszont ehhez sok mindenen változtatnia kell. Először is, nem szabad olyan egyéni hibákat elkövetni, mint amilyet Kings Kangwa, aki meggondolatlan mozdulata miatt megkapta második sárga lapját, s öt perccel a kiállítása után a törökök megszerezték második, mint később kiderült, győzelmet érő góljukat.

A válogatott mérkőzések miatti szünet bizonyára jól jön majd a piros-fehér csapatnak, ám a két hét nem sok idő az újratervezésre. Arra pedig mindenképpen szükség lesz, mert a kapus Milan Borjan szerint nemcsak az ellenfél kapuja előtti utolsó átadásokkal vannak gondok, hanem a játékosok önbizalmával is. A csapatkapitány a törökországi vereség utáni nyilatkozatában oda is pirított csapattársainak.

„A Crvena zvezda nagy klub, mindenkinek tisztában kell azzal lennie, hogy milyen címer virít a mezén. A pályán a maximumot kell nyújtaniuk, sőt időnként még annál is többet. Az biztos, hogy a Ferencváros elleni belgrádi találkozón a játékosok apait-anyait beleadnak majd, mert a szurkolók csalódottságát csak a győzelem enyhítené” – mondta Borjan.  A Ferencváros a következő két El-meccsét a belgrádiakkal játssza októberben.    T. J.

– A Monaco otthonában megmutatták, valójában milyen egy önbizalomtól duzzadó együttes. Mekkora siker a mostani?
Emlékezetes győzelmet arattunk - válaszolta lapunknak Botka Endre, a Ferencváros 28 esztendős védője. - Noha támadójátékban kevesebbet mutattunk, mint előzőleg a Trabzonspor ellen, számítottunk rá, hogy így történik, elvégre a Monacónak jobb képességű futballistái vannak.

– Már az első félidőben is szerezhettek volna gólt. Nem voltak türelmetlenek?
– Ahogyan mondani szokták, kivártuk az esélyt. A hazaiaknak a fordulás után volt egy nagy helyzetük, ott hibáztunk, de hiba nélkül nincs gól vagy helyzet. Ezen kívül nem éreztem veszélyesnek őket, megfelelően hatástalanítottuk a támadóikat.

– Honnan az angyali nyugalom? Kétszer mellel tette haza a labdát Dibusz Dénesnek, miközben a támadók ott lihegtek a nyakán.
– Az egész csapaton érezhető a magabiztosság, talán ezért merem én is elővenni az ilyen mozdulatokat. A többieken is érzem, hogy hisznek magukban, nincs mitől félni. Kisegítjük egymást, ha valaki elveszíti a labdát, ott a másik, aki visszaszerzi.

– A Monaco vagy a Trabzonspor a jobb csapat?
– Játékban jobbak voltak a törökök, de a Monaco első négy játékosa gyorsabb.

– A hat ponttal nehéz kiesni és a csoport negyedik helyén végezni...
Ha jól emlékszem, egy éve a Legia Warszawa is két győzelemmel kezdett a csoportjában, mégis kiesett. Nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy elhisszük, már rendben vagyunk és hátradőlhetünk. Miért ne nyerjünk meg újabb és újabb mérkőzéseket? Igenis szeretnénk még több pontot szerezni! Ebben a csapatban még ennél is több van.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
AS Monaco (francia)–Ferencváros 0–1 (0–0)
Monaco,II. Lajos Stadion,3731néző.Vezette:Espen (norvég)
Monaco:Nübel – Disasi, M. Sarr (Boadu, 81.), Badiashile – Vanderson (Aguilar, a szünetben), Yo. Fofana, Mo. Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique – K. Diatta (Akliouche, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.).Vezetőedző:Philippe Clement
Ferencváros:Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic (Vécsei, 69.) – Zachariassen (Esiti, 89.), Nguen (Gojak, 63.), Adama Traoré – R. Mmaee (Boli, 63.).Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző:Vécsei (80.)

A csoport másik mérkőzésén
Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) 2–1(Hamsík 16., Trézégé 68., ill. V. Nikolics 89.)
Kiállítva:
Kangwa (63., Crvena zvezda)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 2 2 4–2 +2 6
2. Trabzonspor 2 1 1 4–4 0 3
3. Monaco 2 1 1 1–1 0 3
4. Crvena zvezda 2 2 1–3 –2 0

A csoport további menetrendje:
3. forduló: október 6., csütörtök
18.45: Crvena zvezda–Ferencváros
18.45: AS Monaco–Trabzonspor
4. forduló: október 13., csütörtök
21.00: Ferencváros–Crvena zvezda
21.00: Trabzonspor–AS Monaco
5. forduló:október 27., csütörtök
21.00: Ferencváros–AS Monaco
21.00: Crvena zvezda–Trabzonspor
6. forduló, november 3., csütörtök
18.45: Trabzonspor–Ferencváros
18.45: AS Monaco–Crvena zvezda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik