El: Nem véletlenül van a Ferencvárosnak kilenc pontja – Philippe Clement

Vágólapra másolva!
2022.10.26. 20:02
null
Philippe Clement szerint hatékonyabbnak kell lenniük, mint az első meccsen (Fotó: Török Attila)
Megérkezett az AS Monaco a Ferencváros elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzésre. Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Philippe Clement vezetőedző elmondta, mindenképpen hatékonyabban kell futballozniuk, mint tették azt az első meccsen. Kiemelte, hogy a Ferencváros erejét a kompakt csapatjátékban látja. 

Philippe Clement, az AS Monaco vezetőedzője először arról beszélt, mit kell másképpen csinálniuk, hogy ne szenvedjenek ismét vereséget a Ferencvárostól.

„Hatékonyabbnak kell lennünk, mint amilyenek az első mérkőzésen voltunk, hiszen ott is megvoltak a helyzeteink. Ellenfelünk magas minőséget képvisel, nagyon hatékony, gyors irány- és tempóváltásokra képes. Kilenc pontja van, nem véletlenül, és az egyetlen elvesztett meccsén is rengeteg lehetősége volt. Az utóbbi két találkozónkon valóban egyaránt kaptunk négy gólt, de más volt a Trabzonspor és a Lille elleni mérkőzés is. Utóbbin nem voltunk elég kompaktak, miközben ellenfelünk támadásban igen erős volt. Igaz, mi is eredményesek voltunk háromszor, ám a győzelem elmaradt, ezért a csapatjáték struktúrájára kell hangsúlyt fektetnünk. Meg kell teremtenünk az egyensúlyt a csapaton belül, a sok kapott gól nemcsak a védelem hibája, vagy egyéni hibák okozták, hanem az együttműködés hiánya. Ellenben aFerencváros erőssége a kompakt csapatjáték, a csatárok például nemcsak a góllövésből, hanem a védelekezésből is kiveszik a részüket.

Azt is elmondta, Alekszandr Golovin megsérült a tegnapi edzésen, meghúzódott a bokája, de valószínűleg ő is rendelkezésre áll csütörtök este. Az is szóba került, hogy az odavágón három védővel álltak fel, s váltanak-e négy hátvédre, ezt azonban nem akarta elárulni.

Benoit Badiashile, az AS Monaco védője a következőket mondta,

„Nagyon fontos és egyben nehéz mérkőzés vár ránk, azonban nem érzünk magunkon nyomást, veszélyben sem érezzük magunkat, a saját játékunkat fogjuk játszani. Való igaz, hogy sok gólt kaptunk az elmúlt mérkőzéseken, ezt nehéz kezelnie a védelemnek, viszont dolgozunk rajta. Mohamed Camara visszatérése segíthet abban, hogy hatékonyabbak legyünk hátul. Erre kell törekednünk elöl is, a helyzeteink kihasználása lesz a legfontosabb kérdés. Az első meccsen a Ferencváros kihasználta az első lehetőségét, ezt igyekszünk most elkerülni, mert különben ismét nagyon nehéz helyzetbe kerülünk.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
H-CSOPORT,5. FORDULÓ
Csütörtök, 21.00:Crvena zvezda (szerb)–Trabzonspor (török)– élőben az NSO-n!
Csütörtök, 21.00:Ferencváros–Monaco (francia) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS4317–7 09
2. Trabzonspor4229–7+26
3. Monaco4224–6–26
4. Crvena zvezda4136–6 03
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik