El: Idegörlő meccs volt a kimaradt helyzetek miatt – Márton Gábor

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.08.28. 06:44
null
Márton Gábor szerint idegörlő volt a meccs, amit a rossz helyzetkihasználásuknak köszönhettek (Fotó: Szabó Miklós)
A Mol Fehérvár tizenegyes párbaj után jutott tovább az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójába. Az ír Bohemians elleni mérkőzés után a két vezetőedző értékelt. 


„A mérkőzés előtt kitűzőtt célunkat elértük, hiszen továbbjutottunk
– kezdte az értékelést Márton Gábor, a Mol Fehérvár vezetőedzője. Nem volt könnyű meccs, gyakorlatilag az első 10-15 percben eldönthettük volna, nagy helyzeteink voltak, de kimaradtak. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, az első és egyetlen lehetőségével vezetést szerzett az ellenfél. Idegörlő találkozó volt, de ezt ismét annak köszönhettünk, hogy a sok kidolgozott helyzetet nem tudtuk értékesíteni. Nagy dolog egyébként, hogy a bajnokin és most a nemzetközi kupában is ennyi lehetőségünk volt, de a mérkőzéseken még kissé elkapkodjuk ezeket, míg az edzéseken lazábban mennek. De kitartok emellett, és a srácok rá fognak érezni arra, hogy befejezzék a helyzetek nagy részét és akkor simább meccseket tudunk játszani.”

Elmondta, a Bohemians nem okozott meglepetést, azt játszották, amire számítottak tőlük. A tizenegyes párbaj előtt arra gondolt, ha igazságos a foci, akkor ők jutnak tovább. Bízott a saját játékosaiban és az első kihagyott büntető után érezte, hogy az írek sem fogják az összeset berúgni.

Keith Long, a Bohemians vezetőedzője nem rejtette véka alá, nagyon csalódott, hogy nem sikerült a továbbjutás.

„Lesújtott vagyok a játékosok miatt, hiszen a fiatal csapatom remek teljesítményt nyújtott egy profi együttes ellen. Bátrak voltuk, oroszlánként küzdöttek a fiúk, mást nem is lehetett volna kérni tőlük. Az első negyed órában idegesen játszottunk, ami nem csoda, hiszen a Fehérvár kemény sorsolás volt nekünk. Aztán felvettük a ritmust, és jó lett volna, ha a félidőig kihúzzuk kapott gól nélkül, mert nem minden működött jól taktikailag, a védelemmel és a labdatartással is akadtak gondok. Keserű pirula, hogy tizenegyesekkel estünk ki, de ezzel is többek leszünk, tanulunk belőle, és bízunk benne, hogy jövőre is visszatérünk a nemzetközi kupaporondra.

Arra a kérdésre, hogy erőnlétileg mennyire bírták a mérkőzést, így válaszolt.

„Mi egy részmunkaidős egyesület vagyunk, amely hat óra környékén szokott edzéseket tartani, hetente négy vagy öt nap, s ehhez jön még a hétvégi mérkőzés. Ennek ellenére felvettük a kesztyűt az ellenféllel, sőt, annál többet is tettünk. Kegyetlen módja ez a búcsúzásnak, mi nyerni jöttünk ide, csendes magabiztossággal, tudván, hogy van egy tervünk. Úgy gondoltuk, ezzel meg tudjuk határozni a mérkőzést, átbeszéltük a hét során, hogy megfelelő teljesítmény mellett megvan az esélyünk a továbbjutáshoz. Ehhez nagyon közel álltunk. Ezért most a csalódottság, a fájdalom érzése dolgozik bennem.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
MOL FEHÉRVÁR FC–BOHEMIANS (ír) 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 4–2

Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó,zárt kapuk mögött. Vezette:Hrisztofi (ciprusi)
FEHÉRVÁR:
Kovácsik – Nego, Rus, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai, 75.), Houri – Bamgboye, Evandro (Nikolov, 101.), Petrjak (Géresi, 118.) – Nikolics (Hodzic, 74.).Vezetőedző:Márton Gábor
BOHEMIANS:McGuinness – Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty, 70.), Breslin – Buckley (Mandroiu, 118.), Lunney (Levingston, 79.) – Twardek, A. Ward (Devoy, 83.), D. Grant – A. Wright.Vezetőedző:Keith Long
Gólszerző:A.Ward (0–1) a 22., Nikolics (1–1) a 37. percben
Sárga lap:
Lyons (lerántotta Petrjakot) a 18., Nikolics és D. Grant (kakaskodásért) a 68., Finnerty (engedély nélkül futott be a pályára) a 70., Buckley (visszahúzta Hourit a mezénél fogva) a 85. percben

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik