P. V. 2022.08.03 20:20 Frissítve: 2022.08.04 19:51

Ekl-sel.: Átbeszéltük, mi nem működött a Paks ellen – Michael Boris

A Mol Fehérvár hazai pályán kezdi meg a Petrocub Hincesti elleni Európa-konferencialiga-selejtezőt a 3. fordulóban. A mérkőzés előtti napon Michael Boris vezetőedző és Kenan Kodro válaszolt az újságírói kérdésekre.

 

Michael Boris a szerdai sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly)

Michael Boris, a Mol Fehérvár vezetőedzője a következőket mondta:

„Megnéztük a Petrocub legutóbbi győztes, illetve a hétvégi, hozzánk hasonlóan 2–0-ra elvesztett találkozóját is. Kompakt csapat, amely a háromvédős rendszerre épít, mélyen visszahúzódik védekezni, leginkább a kontrákra épít. A Paks elleni bajnoki után átbeszéltük, mit kellett volna másképpen csinálnunk, nyílt kommunikáció zajlik a csapaton belül, mindenki meglátását meghallgatjuk. Emellett folyamatosan figyeljük a játékosok fizikai és mentális állapotát is, a csapaton belül mindenki elfogadta, hogy rotáljuk a keretet. Igyekszünk a pozitív dolgokat előtérbe helyezni, miközben nem megyünk el szó nélkül a problémák mellett sem. A Paks ellen elsősorban a védekezésünk nem működött jól, továbbá céltalanok voltak a tizenhatosra beadott labdáink, azokra nem érkeztünk időben, sok volt az elfutás a széleken ahelyett, hogy középen játszottunk volna. Még nem tudom, hogy egy vagy két csatárral állunk-e fel a Petrocub ellen, az biztos, hogy kemény meccs vár ránk.”

Kenan Kodro, a Mol Fehérvár csatára úgy véli, a Paks elleni vereség ellenére jó formában van a csapat, hazai pályán ezt szeretnék bizonyítani a csütörtöki Ekl-selejtezőn is. Komolyan kell venniük a találkozót, koncentráltan kell játszani, ez vezethet eredményre. Hozzátette, nagyon jó a hangulat az együttesen belül, jól sikerült a felkészülés, és az Ekl-selejtezőben való továbbjutás is pozitívan hatott a kollektívára.

Mint ismert, Adrián Rus a héten távozott a Fehérvártól. Boris ezzel kapcsolatban elmondta, igyekeznek őt pótolni, de nem csak a középhátvéd posztra kellene még igazolniuk játékost, hiszen jelenleg igen rövid a kispad. Az NSO Tv kérésére kitért Budu Zivzivadzére is, a vezetőedző úgy látja, mosolyogva végzi a munkáját, ott van a csapattal, amely körül jó hangulat uralkodik.

Alexei Savinov, a Petrocub edzője szerint a Mol Fehérvár veszélyes támadójátékkal rendelkezik, nagyon jó csatárai vannak, ám nekik is megvan a tervük a mérkőzésre. Néhány játékosuk egészségügyi gondokkal küzd, holnapig kiderül, kik lesznek bevethetők. A négy lejátszott Ekl-selejtező után a hétvégén már rotálniuk kellett a gárdát.

Maxim Potirniche, a moldovai együttes védője elmondta, megnézték a fehérváriak két legutóbbi találkozóját. Látszott számukra, hogy Kodro és Zivzivadze is jó formában van, éhesek a gólra. Nekik az a szándékuk, hogy megakadályozzák a magyar csapat tervét, a Petrocub képes bárkit meglepni, az elsődleges céljuk az, hogy az első meccsen ne kapjanak gólt.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Csütörtök, 20.55: Mol Fehérvár FC–Petrocub Hincesti (moldovai) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
2022.08.13 23:30:21

Európa-liga MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A nap jelszava a fenntarthatóság.

2022.08.11 20:12:08

Európa-liga NSO

Remekül kezdett Török László legénysége, Asani duplázott, a második félidőben azonban csak a norvégok szereztek gólt.

2022.08.11 18:48:47

Európa-liga DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A dunaszerdahelyiek két 1–0-s vereséggel búcsúztak a nemzetközi kupaporondtól – Kalmár Zsolt nélkül.

2022.08.11 18:40:53

Európa-liga CSINTA SAMU (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Ugyan gyorsan gólt szerzett a Sepsiszentgyörgy, de hárommal válaszolt a svéd ellenfél, a Djurgarden.