A Fradi Gera Zoltánnal lepheti meg a Rijekát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 12:01
null
Gera Zoltán az edzéseken már meggyőzte Thomas Dollt (Fotó: Veres Viktor)
A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy Gera Zoltán a HNK Rijeka elleni ma esti Európa-liga-mérkőzésen – Puskás Ferenc Stadion, 20.30 – pályára lép a Ferencvárosban. A nyáron szerződtetett középpályás tíz év légióskodás után játszhat újra a Fradiban.

 

 

A zöld-fehérek nem játszottak jól Rijekában, igaz, a nyomasztó mezőnyfölény ellenére „csak” 1–0-s hátrányból kell megkezdeniük a visszavágót. Ezzel együtt mivel a zöldek idegenben nem szereztek gólt, nincsenek könnyű helyzetben, ám a feladat nem megoldhatatlan. Annak ellenére sem, hogy a horvát rivális egységesebbnek, jobbnak tűnt, de az nem kérdés, hibátlan védekezés kell a továbblépéshez, és immár elöl is meg kellene lepni az ellenfelet.

Itt jön a képbe Gera Zoltán, akitől a szurkolók azt remélik, váratlan húzásokkal meg tudja bontani a Rijeka védekezését, és így csapatának sikerül legalább a hosszabbítást jelentő gólt elérni.



Nehéz, már-már kilátástalan helyzetből várja a göteborgi Európa-liga-visszavágót a hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedő Győri ETO. Az együttes 24 éves támadója, Varga Roland elmondása szerint nincs veszítenivalójuk, és megjegyezte, nem a győri lenne az első csapat, amely háromgólos hátrányból vívja ki a továbbjutást.

„A győri mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a három nullás vereség után már nincs veszítenivalónk – mondta csapata szerdai edzése előtt Varga Roland a Nemzeti Sportnak. – Hogy pályafutásom során korábban voltam-e már hasonlóan nehéz helyzetben? Olyan sok nemzetközi kupameccset még nem játszottam, hogy ezen gondolkodnom kelljen: tavaly a Maccabi elleni visszavágót is nulla kettőről kezdtük, de ennyire nehéz helyzetben még nem voltam. Egyébként nem mi lennénk az egyedüli csapat, amely a visszavágón háromgólos hátrányt dolgoz le, az biztos, hogy mindent elkövetünk a bravúr érdekében.”



A DVTK viszont idegenbeli 2–0-s sikere után kedvező helyzetből várja a Liteksz Lovecs elleni El-visszavágót, Elek Ákos szerint nem páholyból várják az összecsapást, de ilyen eredmény után muszáj továbbjutniuk.

„Kedvező helyzetben vagyunk, hiszen mégiscsak kétgólos győzelmet értünk el idegenben, de azt semmiképpen sem mondanám, hogy páholyból várjuk a visszavágót – érvelt a DVTK csapatkapitánya, Elek Ákos. – A kettő nullás győzelem talán még kedvezőbb eredmény is, mint amit előzetesen reméltünk, és ha Nyíregyházán is olyan hozzáállással futballozunk, mint tettük Bulgáriában, akkor nem érhet bennünket meglepetés.”

A diósgyőriek huszonhat esztendős középpályása azt is megjegyezte: noha a Liteksz az odavágón többször is nehéz helyzet elé állította a diósgyőri védelmet, a hazai lehetőségek kimaradtak, a szünetet követően pedig már csak távoli lövésekkel veszélyeztetett a legendás Kraszimir Balakov edzette együttes.

„Nem szerencsés, hogy tulajdonképpen a hazai mérkőzéseinket is idegenben kell lejátszani, de ezzel nem tudunk mit kezdeni – folytatta Elek Ákos. – Biztos vagyok abban, hogy csütörtökön sokan elkísérnek bennünket Nyíregyházára, és végig érezzük majd a szurkolók támogatását. Sajnos Barczi Dávidra egy ideig nem számíthatunk, személyében jó játékost vesztettünk el, ráadásul csökkentek a variációs lehetőségeink is. Azt gondolom, a kétgólos hátrányban lévő ellenfél sokat nem trükközhet, támadófutballra kell berendezkednie a minél előbbi gólszerzés érdekében. A Liteksznek van két-három olyan futballistája, akire kiemelt figyelmet kell fordítanunk, de hiszem, hogy megoldjuk a feladatot. Bulgáriában is megleptük a riválist, nem csak a védekezéssel törődtünk, arra készülünk, hogy a visszavágón is ez legyen a helyzet. Nálunk van az előny, kettő nullás idegenbeli győzelem után egyszerűen muszáj továbbjutnunk!”



EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, MÁSODIK FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
IFK Göteborg (svéd)–GYŐRI ETO 19.00 (az első mérkőzésen: 3–0) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
DIÓSGYŐR–Liteksz Lovecs 20.30 (tv: M2; 2–0) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
FERENCVÁROS–Rijeka 20.30 (tv: M1; 0–1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

A TELJES MAI PROGRAMOT ITT TEKINTHETI ÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik