Üres a pohár – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 23:20

DIBUSZ DÉNES az 1–1-re végződő Ferencváros–Genk labdarúgó Európa-konferencialiga-mérkőzés után azt nyilatkozta, nem tudja eldönteni, félig üres vagy félig teli-e a pohár.

Egy biztos, az F-csoport második és harmadik helyén álló együttesek találkozója jó játékot hozott, ha egy mondatban kellene minősíteni, melyik csapat állt közelebb a győzelemhez, azt írnám: pontot szerzett a Genk, nem pedig azt, hogy újabb csoportrangadón maradt veretlen a Fradi. Hogy egy futballban elterjedt fogalommal magyarázzam, az iksz annak ellenére a vendégekre nézve hízelgő, hogy az exfradista Joseph Paintsil néhányszor helyzetbe került.

Ha a belga sajtóvélemények között tallózunk, a Het Nieuwsblad és a sporza.be is kiemeli, Daniel Munoz belépőjéért piros lap járt volna. A 21-szeres kolumbiai válogatott védő egész egyszerűen letiporta Samy Mmaee bokáját, a védőt le is kellett cserélni. A bajok ekkor kezdődtek, mert a játékvezető csak sárga lappal büntette a sérülést okozót, de megkérdezném: ilyenkor mit csinálnak a VAR-szobában? Az FC Köbenhavn–Manchester United találkozón a VAR-vizsgálat után Marcus Rashford taposása kiállítást ért... A Ferencváros akkor kapta az egyenlítő gólt, amikor csak tíz labdarúgója volt a pályán, a csere, Ismaël Aaneba még nem jö(hete)tt be, Matías Galarza lövését kivédte Dibusz, de a kipattanót éppen a „tettes”, Munoz értékesítette. Magam remélem, idővel nem úgy idézzük fel ezeket a pillanatokat, hogy ekkor úszott el a magyar bajnok továbbjutása...

A Fradi edzője, Dejan Sztankovics azt nyilatkozta, nem elégedetlen, elfogadja az eredményt. A szerb szakvezető a Fiorentina elleni idegenbeli 2–2 után azt mondta, reális az eredmény, a Firenzében (is) gólt szerző Varga Barnabásnak (rettentően hiányzott a Genk ellen) viszont volt hiányérzete. Jogosan: 2–0-s zöld-fehér vezetés után az utolsó pillanatban egyenlített az ellenfél. Szóval akkor is, most is ment a vita, hogy a pohár félig üres vagy félig teli. Én korábban is a ferencvárosi csatárnak adtam igazat, nekem is volt hiányérzetem, mint ahogyan most is van.

Olyannyira, hogy megkockáztatom, ez a pohár üres. Nem a hazaiak játéka miatt: bizony Alekszej Kulbakov fehérorosz játékvezető löttyintette ki a tartalmát...

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik