Ekl: Dejan Sztankovics és a különös szerb mondatok

BORBOLA BENCE (Leszkovac)BORBOLA BENCE (Leszkovac)
Vágólapra másolva!
2023.11.30. 17:50
null
Fotó: Borbola Bence
A Csukaricski–Ferencváros hivatalos műsorfüzete dupla oldalon ír Dejan Sztankovicsról, akit a szerb és a jugoszláv futball legendájának nevez. De vajon mit mondtak a Fradi trénerének gyerekként a szomszédos utcában lévő klubnál? Este kezdés 21 órakor, az Ekl-ben kötelező a győzelem a Ferencváros számára.

 

A Ferencváros szerbiai vendégjátéka apropóján a találkozó hivatalos műsorfüzetében dupla oldalon foglalkoztak Dejan Sztankoviccsal. A zöld-fehérek szerb vezetőedzőjéről szóló cikk címe sokatmondó: „Mister Sztankovics”.

A 45 esztendős trénert a szerb és jugoszláv futball legendájaként emlegették, és bemutatták azt is, miként indult gyerekfejjel a karrierje. Idéztek Marco Vrbica „Dejan” című könyvéből, melyben a vezetőedző a következőket mesélte.

„Alighogy elkezdtem edzésre járni, máris eltanácsoltak... A mai napig itt cseng a fülemben, fiam, te nem idevaló vagy, menj egy másik kisebb klubba. Ott álltam, hallottam, amit mondtak, de nem igazán fogtam fel. A Zemun nevű belgrádi klub stadionja egy ugrásra volt tőlünk, az utca túloldalán, csak le kellett másznom a nyugati tribünön. A legkisebbek között voltam, amikor máris tehetségtelennek neveztek. De nem adtam fel, és a csúcsra jutottam!”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
F-CSOPORT
21.00:
Csukaricski (szerb)–FTC, Leszkovac (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00:Fiorentina (olasz)–Genk (belga)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina42211– 4 +78
2. FERENCVÁROS413 6– 4 +26
3. Genk413 5– 3 +26
4. Csukaricski44 1–12–11

0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik