Az Elfsborg pályaedzője reméli, a Haladással találkoznak majd

Vágólapra másolva!
2009.07.03. 09:03
A Haladás csak egy góllal verte meg a kazah Irtis Pavlodart az Európa-liga selejtezőjének első mérkőzésén, így nem lesz könnyű dolga idegenben, ha tovább akar jutni a következő fordulóba, ahol az Elfsborggal találkozhat. A svéd csapat kapusedzője egyébként a helyszínen tekintette meg a meccset, és bízik benne, hogy a „támadófocit favorizáló” magyar együttes jut tovább.
Az Elfsborgnál várnak a támadófutballt játszó Haladásra
Fotó: Németh Ferenc
Az Elfsborgnál várnak a támadófutballt játszó Haladásra
Az Elfsborgnál várnak a támadófutballt játszó Haladásra
Fotó: Németh Ferenc
Az Elfsborgnál várnak a támadófutballt játszó Haladásra

Ha a Haladásnak sikerül megőriznie idegenben az előnyét, és túljut a kazah Irtis Pavlodaron, az Európa-liga második selejtezőfordulójában a svéd Elfsborggal találkozik. A borasi illetőségű együttes másodedzője, Peter Wettergren a helyszínen tekintette meg a kazah és a magyar bajnokság bronzérmesének első összecsapását.

„A sors igazságos volt, a lehetséges két riválisunk közül ugyanis a Haladás a jobb csapat, és ezt a pályán is bizonyították a magyarok, akik megérdemelten nyertek – mondta a Nemzeti Sportnak Peter Wettergren. – A labdabirtoklás terén nagyon nagy volt a különbség a Haladás javára, amely nem egy, de véleményem szerint legalább két góllal jobb kazah riválisánál. Az Irtis roppant defenzíven futballozott, játékosai tulajdonképpen csak arra vártak, hogy a vendéglátók hibázzanak. Ez néha meg is történt, így vezettek néhány gyors és veszélyes ellentámadást, ám sokkal több pozitívumot nem tudok róluk elmondani.”

„Alighanem lényegesen támadóbb felfogásban futballoznak majd a visszavágón – tette hozzá a szakember. – Ami a közönség által követelt büntetőket illeti, a második félidő elején szerintem egy tizenegyest nem adott meg a hazaiaknak a játékvezető, a hajrában azonban én is továbbot intettem volna. A párharc nem dőlt még el; különböző stílusok csatáját hozta az első felvonás, és már csak ezért sem fogadnék egyik félre sem. Azt azért remélem, a magyarok jutnak tovább, mert ebben az esetben támadófocit favorizáló együttessel találkoznánk a következő körben.”

A Haladás vezetőedzője, Csertői Aurél is úgy vélte, hogy együttese sokkal többet támadott. A szakember szerint azonban két jogos tizenegyest nem ítéltek meg a szombathelyieknek.

„Csak az én csapatom akart futballozni, így a győzelmünket megérdemeltnek érzem. Nagyobb különbséggel nyertünk volna, ha a játékvezető mindkét jogos büntetőt megadja a javunkra” – mondta Csertői Aurél a találkozó után.

Leonyid Nazarenko, az Irtis trénere elégedettebbnek tűnt az egygólos különbséggel: „Feszült hangulatú kupamérkőzés volt, amelyen majdnem mindent megvalósítottunk, amit elterveztünk. Tudtam, hogy a Haladás nincs csúcsformában, de ezt mégsem sikerült kihasználnunk.”

EMLÉKEZTETŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik