A Loki legyőzte a Karagandit, és várhatja a pénteki sorsolást

Vágólapra másolva!
2008.07.31. 22:00
A Debrecen hazai pályán 1–0-ra legyőzte a kazah Sahtyor Karagandit, ezzel az idegenbeli 1–1-es döntetlent követően 2–1-es összesítéssel jutott be az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójába, melynek sorsolását holnap tartják. A mérkőzés nem hozott egetverő színvonalat, de a Lokinak ma ez a teljesítmény is elég volt a továbbjutáshoz.
Rudolf Gergely (középen) fogadja társai gratulációját
Fotó: Meggyesi Bálint
Rudolf Gergely (középen) fogadja társai gratulációját
Rudolf Gergely (középen) fogadja társai gratulációját
Fotó: Meggyesi Bálint
Rudolf Gergely (középen) fogadja társai gratulációját

Nem sok hiányzott hozzá, hogy a Debrecen már a hatodik percben megszerezze a vezetést. Leandro vállalt el egy szabadrúgást a kaputól mintegy 24 méterre, és a labda a keresztlécet találta el.

Nem tervezett cserét kellett végre hajtania Herczeg Andrásnak már a 21. percben: a sérült Komlósi Ádám helyét Szűcs István foglalta el a védelemben.

Az enyhe hazai fölényt hozó első félórát Rudolf Gergely helyzete zárta le, de az Igor Bogdanovics által kiugratott csatár nem tudta átemelni a kapujából kimozduló David Loriját, akiben elakadt a labda.

Ami nem sikerült lábbal, az sikerült fejjel a 23 éves debreceni támadónak. Bernáth Csaba futott fel a jobb oldalon a 38. percben, pontos beadását követően pedig 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelt Rudolf. 1–0

Az első félidőben több említésre méltó esemény nem is történt, így egygólos előnnyel vonulhatott a szünetre a DVSC.

A félidőben mindkét csapat cserélt, a Lokiban Kerekes Zsombor váltotta Bogdanovicsot.

Nem a frissen beállt magas csatár, hanem Huszák Tamás nevéhez fűződik a második játékrész első figyelemre méltó megmozdulása. A középpályás elé Czvitkovics Péter gurított le egy labdát, amit ő 16 méterről, középről csak fél méterrel lőtt a bal kapufa mellé.

Az addig teljesen veszélytelen Karagandi első helyzetére az 59. percig kellett várni, de ezt sem a vendég játékosok hozták össze, hanem Szűcs. A debreceni védő egy előrevágott labdát lőtt bele az egyik kazah csatárba, de a labda pár centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret, így megúszta a hazai csapat az esetet.

A folytatásban a vendég csapat visszaállt a debreceniek számára kedvező játékra, azaz nem igazán háborgatta Vukasin Polekszics kapuját.

Bernáth ezen az estén sem kímélte magát, igaz az ellenfelet sem. Egy kiugratás után Lorijával csúszott össze, de szerencsére nem sérült meg egyikük sem komolyabban.

A Debrecen magabiztosan őrizte egygólos előnyét, a hosszabbítást jelentő kazah gólnak pedig nem volt se híre, se hamva.

A végén még Rudolf duplázhatott volna, de lövése mellészállt, a Debrecen azonban így is kiharcolta a továbbjutást a nagyon gyenge játékot bemutató kazah csapat ellen.

Az UEFA-kupa-selejtező második fordulójának sorsolását pénteken tartják 13 órakor, amelyen a Debrecen mellett a Győr is érdekelt lesz.

UEFA-KUPA-SELEJTEZŐ


Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 5000
Játékvezető: Lars Christoffersen
Asszisztensek: Bill René Hansen, Henrik Malmberg (dánok)

A KEZDŐCSAPATOK
DEBRECEN SAHTYOR KARAGANDI
Polekszics Lorija
Bernáth Kiszlicin
Komlósi Djordjevics
Mészáros Kornyijenko
Takács Z. Rusnac
Huszák Glusko
Kiss Z. Lovcsev
Leandro Kenetajev
Czvitkovics Asirbekov
Rudolf Pacanda
Bogdanovics Perics
Klubmenedzser: Vezetőedző:
Herczeg András Ivan Azovszkij

Gólszerző: Rudolf (38.)
Csere: Komlósi helyett Szűcs (21.), Bogdanovics h. Kerekes (a szünetben), Huszák h Dombi (69.), ill. Kenetajev h. Szamcsenko (a szünetben), Asirbekov h. Kozsusko (73.)
Sárga lap: Bernáth (2.), Huszák (37.), Takács (74.), ill. Glusko (58.), Szamcsenko (62.), Perics (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik