Sáfár és az Austria harmadik veresége

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.11.30. 23:28
Az UEFA-kupa, az európai labdarúgók második számú nemzetközi kupasorozatának csoportkörében a negyedik fordulót rendezték meg: Sáfár Szabolcs csapata, az osztrák Austria Wien hazai pályán kapott ki cseh ellenfelétől. A magyar légiós végig védte a találkozót a Sparta Praha elleni mérkőzésen, amelyen végül 1-0-s vereséget szenvedtek. Az osztrákok változatlanul pont nélkül állnak, mindhárom találkozójukon kikaptak – kétszer otthon -, gólkülönbségük 1-8! Sáfárék a hátralévő egy összecsapás eredményétől függetlenül már most kiestek.
Vigóban Cannobio (Celta, balra) gólja döntötte el a találkozót
Reuters
Vigóban Cannobio (Celta, balra) gólja döntötte el a találkozót
Vigóban Cannobio (Celta, balra) gólja döntötte el a találkozót
Reuters
Vigóban Cannobio (Celta, balra) gólja döntötte el a találkozót

Az F-csoport másik találkozóján is vendéggyőzelem született, a spanyol Espanyol 2-0-ra verte Amszterdamban az Ajaxot. A katalánok pontveszteség nélkül állnak a csoport élén, már továbbjutottak.

Az E-csoportban a holland Feyenoord a francia Nancy vendégeként lépett pályára. A vendégcsapat szurkolói - mintegy kétezren tették tiszteletüket a találkozón - már a mérkőzés előtt randalíroztak Nancy belvárosában. Többszáz ittas holland drukker kirakatokat tört be és személyautókat rongált meg, egyiküket őrizetbe vették a helyi rendőrök.

A találkozó aztán simán alakult, a hollandok kaptak egy hármast, ám a hajrában a játékvezetői félbeszakította a találkozót. A vendégszurkolók randalíroztak a lelátón - is -, ennek megfékezésére a rendőrök könnygázt vetettek be, amiből persze jutott a játéktérre is. A meccset több mint 40 perces szünetet követően fejezték be. A Nancy győzelmével továbbjutott.

A lengyel Wisla két góllal verte a svájci Baselt, utóbbi nyeretlenül fejezte be a csoportküzdelmeket és már biztos kieső.

Nem bírtak magukkal a Feyenoord-szurkolók Nancyban
Reuters
Nem bírtak magukkal a Feyenoord-szurkolók Nancyban

A G-csoport egyik mérkőzésén sem esett gól. Érdekesség a bukaresti Rapid újabb, negyedik döntetlenje, amellyel részükről le is tudták a csoportkört, egyelőre továbbjutó helyen állnak a románok. A csoport élén álló görög Panathinaikosz még veretlen.

A H-csoportban nem született gól a játéknap talán legrangosabb összecsapásán - már ami a múltbéli eredményeket illeti -, Frankfurtból a Newcastle távozott egy ponttal gazdagabban, mint ahogyan megérkezett.

Az angolok veretlenül fejezték be a csoportküzdelmeket és biztos elsőként jutottak tovább. A németek változatlanul nyeretlenek, pedig már kétszer voltak pályaválasztók.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ:

E-CSOPORT:
  • Nancy (francia) - Feyenoord (holland) 3–0 (2-0) – a 81. percben félbeszakadt
  • G.: Puygreiner 23., Bahia 42. – öngól, Zerka 65. – 11-esből
  • Wisla Krakow (lengyel) - Basel (svájci) 3–1 (1-1)
  • G.: Brozek 11., 83., Paulista 71., ill. Petric 8.
F-CSOPORT:
  • Ajax Amsterdam (holland) - Espanyol (spanyol) 0-2 (0-1)
  • G.: Pandiani 36., Corominas 78.
  • Austria Wien (osztrák) - Sparta Praha (cseh) 0-1 (0-1)
  • G.: Repka 11.
G-CSOPORT:
  • Mlada Boleslav (cseh) - Paris S.G. (francia) 0-0
  • Panathinaikosz (görög) - Rapid Bucuresti (román) 0-0
H-CSOPORT:
  • Celta Vigo (spanyol) - Fenerbahce (török) 1-0 (0-0)
  • G.: Cannobio 77.
  • Eintracht Frankfurt (német) - Newcastle United (angol) 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik