TCR World Tour: Michelisz aratott győzelmet az első olaszországi versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 18:12
Michelisz nyert az idény első versenyén (Fotó: WSC/Fastclick)
Michelisz Norbert nyert a TCR World Tour idénynyitó versenyén Olaszországban. Mögötte Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri szelte át a célvonalat, míg az első ötös sorát Marco Butti és Mikel Azcona tette teljessé.

 

Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour idénynyitó olaszországi versenyhétvégéjén, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását az első futam előtt. Az előző évben bajnoki címet szerző magyar pilóta mellől Yann Ehrlacher rugaszkodhatott el, míg a második sorban Esteban Guerrieri és Mikel Azcona foglalhatott helyet Vallelungában, ahol nedves körülmények várták a mezőnyt.

Michelisz már a rajtnál elvesztette a vezetést Ehrlacher-val szemben, miközben Néstor Girolami a rajtrácson ragadt. Az első kör egyik vesztese Azcona volt, aki több pozíciót is vesztett, és a hetedik helyre esett vissza.

A harmadik körben helycsere történt az élen is: Michelisz visszavette a vezetést a Cyan Racing versenyzőjétől, a kettős mögött Guerrieri érkezett, miközben Szami Taufi feladni kényszerült a versenyt. A következő körökben a Hyundai magyar pilótája elkezdett kiépíteni kisebb előnyt az élen, és az is a kezére játszott, hogy Ehrlacer-ra szorosan tapadt Guerriri, így a franciának inkább hátrafelé kellett figyelnie.

A hármas mögött Butti és Thed Björk vívott nagy csatát egymással, és a harchoz rövidesen Azcona is csatlakozott. Bár a spanyol Butti elfékezését kihasználva egyszerre két pozíciót is javított, a következő körben a Goat Racing olasz versenyzője visszaelőzte őt.

Két körrel a vége előtt továbbra is Michelisz vezetett, mögötte Ehrlacher, Guerrieri, Butti, Azcona és Santiago Urrutia sorrendben érkezett az első ötös, míg hátrébb Victor Fernandez csúszott meg, és járta meg a kavicságyat is.

Michelisz a folytatásban sem engedte ki a vezetést a kezei közül, és magabiztos győzelmet aratott, amivel megerősítette a vezető pozícióját a bajnokságban. A Hyundai magyar versenyzője mögött Ehrlacher és Guerrieri ért célba, majd Butti, Azcona, Björk, Urrutia, Ma Csing-hua, John Filippi és Girolami zárta az első tíz sorát.

Folytatás vasárnap 14 óra 25 perckor a második, részben fordított rajtrácsos versennyel, amelyet Michelisz a tizedik pozícióból kezdhet meg. A versenyt a Sport2 élőben közvetíti.

TCR WORLD TOUR

Olaszország, 1. verseny

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

2. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing)

3. Esteban Guerrieri (argentin, Goat Racing)

4. Marco Butti (olasz, Goat Racing)

5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)

 

A vb állása egy verseny után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 45 pont, 2. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing) 35, 3. Esteban Guerrieri (argentin, Goat Racing) 30, 4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 24, 5. Marco Butti (olasz, Goat Racing) 22, 6. Thed Björk (svéd, Cyan Racing) 20, 7. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Racing) 14.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik