WADA: Szabó Tünde bekerült az alapító tanácsba

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.12.01. 08:52
null
Szabó Tünde a MOB közelmúltbeli közgyűlésén (Fotó: Tumbász Hédi)
Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt delegálták az uniós tagállamok sportminiszterei a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsába – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

 

Az Európai Unió sportügyekért is felelős tanácsának ülésére hétfőn és kedden került sor Brüsszelben, és a napirendi pontok között szerepelt a WADA legfőbb döntéshozó szervébe, az alapító tanácsba történő delegálás, amelyben az uniós tagállamok sportminiszterei három fővel képviseltetik magukat – tájékoztatta a sportállamtitkárság az MTI-t.

A tanács döntése értelmében 2022. január 1-jétől Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára is a WADA alapító tanácsának a tagja.

A sportért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta: feladatai között lesz a WADA szabályainak, előírásainak és iránymutatásainak előkészítése, megtárgyalása, továbbá a folyamatos együttműködés a doppingellenes tevékenységben részt vevő személyekkel és szervezetekkel, egységes és megalapozott álláspont kialakítása a sportbeli dopping okozta kihívásokkal szemben.

Szabó Tünde nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy bizalmat kapott a képviselet ellátására, és mindent megtesz majd azért, hogy az uniós tagállamok, valamint Európa közös érdekeit minél hatékonyabban képviselje, ezzel is hozzájárulva a világméretű doppingellenes küzdelemhez és a sport tisztaságának további előmozdításához.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik