Vívó-vb: tizenharmadik lett a tőröző Kondricz Kata

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 16:00
null
Tizenharmadik lett a tőröző Kondricz Kata (Fotó: Tumbász Hédi)
Harmadik mérkőzésén vereséget szenvedett, és a 13. helyen végzett Kondricz Kata a kairói vívó-világbajnokság női tőrversenyében. A korábban búcsúzó Pásztor Flóra a 39., Pöltz Anna az 58., Lukovics Dóra pedig a 67. helyen végzett.

 

Egy könnyed győzelem és egy szép fordítás után Pauline Ranvier-vel találkozott Kondricz Kata, aki az első fordulóban Pásztor Flórát búcsúztatta. A 2019-ben Budapesten egyéniben ezüstérmes és csapatban a tavalyi olimpián is második francia hatékonyan vívott ezúttal is, nagyon jól zárta ki magyar ellenfele pengéjét, miközben ő rendszerint pontot érően szúrt. A szakág sajátosságait figyelembe véve nagyon gyorsan adta a találatokat, 7:0-ig nem tudta érvényes felületen eltalálni őt Kondricz. Érdemben a folytatásban sem változott a helyzet, így nem volt remény a felzárkózásra, fordításra: 3:13 után még jött pár magyar találat, de a vége így is nyolctusos vereség lett.

A korábban búcsúzó Pásztor Flóra a 39., Pöltz Anna az 58., Lukovics Dóra pedig a 67. helyen végzett.

EZ TÖRTÉNT A 32 KÖZÖTT

Kondricz Kata ellenfele a 32 között Anne Sauer volt, aki a német csapat tagjaként bronzérmet szerzett az idei, antalyai Európa-bajnokságon.

Az asszó eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, itt is, ott is esett találat, a közepe felé azonban Sauer ellépett és már 10:5-re is vezetett. Kondricz ekkor nem igazán tudta megszúrni riválisát, de aztán rátalált a megoldásra, és fokozatosan felzárkózott. Az utolsó három perc 11:12-ről indult, az egyenlítés 13:13-nál jött össze, és az utolsó két tus is a magyar tőrözőé volt, közben pedig még belefért a német vívó lábsérülés miatti ötperces ápolása.

EZ TÖRTÉNT A 64 KÖZÖTT

Némiképp a lelátón helyet foglaló magyar tábort is meglepte, milyen könnyedén adja találatait a hongkongi Csenggel szemben Kondricz, aki ugyan – amint azt Feczer Viktor vezetőedző előzőleg elmondta – verhető ellenfelet kapott, de arra nem lehetett számítani, hogy változatos akciókat bemutatva fölényes, 11 tus különbségű győzelmet arat.

Nem sikerült ugyanakkor a 32 közé jutás Pásztor Flórának és Pöltz Annának. Előbbi a 2019-ben, Budapesten ezüstérmes és a francia csapattal a tavalyi olimpián is második Pauline Ranvier-vel vívott. Eleinte eredménytelenek voltak az akciói, így hiába javult fel a folytatásban, jelentős hátrányán csak faragni tudott. Végül négy tussal kapott ki. Pöltz Anna egy darabig együtt haladt a kanadai Jessica Guóval, de a vége felé már csak ellenfele hajtott végre eredményes támadást, így öt találatra nőtt a különbség.

VÍVÁS
Világbajnokság, Kairó
NŐI PÁRBAJTŐR
DÖNTŐ
Thibus–Errigo 15:10
ELŐDÖNTŐ
Errigo–Kiefer 15:14
Thibus–Boldor 15:3
NEGYEDDÖNTŐ
Lee Kiefer (amerikai)–Ueno Juka (japán) 15:12
Arianna Errigo (olasz)–Francesca Palumbo (olasz) 15:3
Maria Boldor (román)–Ranvier 15:12
Ysaora Thibus (francia)–Azuma Szera (japán) 15:11
A 16 KÖZÖTT

Ranvier–Kondricz 15:7
A 32 KÖZÖTT

Kondricz–Anne Sauer (német) 15:13
KORÁBBAN
A 64 KÖZÖTT

Kondricz Kata–Cseng Hiu-vaj Valerie (hongkongi) 15:4
Pauline Ranvier (francia)–Pásztor Flóra 15:11
Jessica Guo (kanadai)–Pöltz Anna 15:10

A végeredmény: 1. Ysaora Thibus, 2. Arianna Errigo, 3. Lee Kiefer és Maria Boldor, ... 13. Kondricz Kata, ... 39. Pásztor Flóra, ... 58. Pöltz Anna, ... 67. Lupkovics Dóra

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik