Vívás: több mint ötszázan forgatták a fegyvert a Hősök terén

Vágólapra másolva!
2018.09.08. 17:18
Párbajtőrözők, tőrözők, kardozók szombat délelőtt együtt népszerűsítették a sportágat a vívás világnapján a Hősök terén, amely helyszíne lehet a 2019-es budapesti világbajnokságnak.
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (FOTÓ: DÖMÖTÖR CSABA)
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (FOTÓ: DÖMÖTÖR CSABA)

Nézd már, abból az autóból is csak fehér ruhás emberek szállnak ki! Te ezt érted?"

A Városligetben is felbukkanó „önkéntesek" – akik bőszen mutogatnak a sofőröknek, hogy „Ide, ide állj, itt van egy szabad parkoló!" – egyike olyannyira belefeledkezett a fehér ruhások látványába, és annyira próbálta kitalálni, miért is özönlik el a vívók a ligetet, hogy néhány percig a feladatáról is elfeledkezett: csak állt egy helyben, forgatta a fejét, hagyta, hogy az autósok maguk keresgéljenek szabad helyet, és csak nézett...

Több mint ötszáz vívó, kicsik és nagyok, fiatalok és öregek, kardozók, tőrözők, párbajtőrözők indultak meg szombat délelőtt a Hősök tere irányába, hogy aztán pontban tíz órakor mindegyikük fegyvert ragadjon és a vívás világnapja alkalmából népszerűsítse a sportágát, felhívja a figyelmet a helyszínre, és éreztesse még a kívülállókkal is, hogy bizony ez egy nagy család, amelybe beletartozik a fegyvert csupán pár napja kezébe vevő apróság éppúgy, mint Szász-Kovács Emese, Rédli András, Koch Máté, de Szatmári András és Pusztai Liza, vagy Kreiss Fanni és Hajmási Éva is.

Ők mindannyian ott voltak a vívóvilágnapi flashmob megmozduláson, amelyen Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a Hősök tere lehet a helyszíne a jövő július 15. és 23. közötti budapesti világbajnokságnak.

Pozitív fogadtatásban részesült az ötletünk. Fedett és klimatizált pástban, fedett nézőtérben gondolkozunk, várjuk a Nemzetközi Vívószövetség jóváhagyását" – árulta el Boczkó Gábor sportigazgató.

Mindenki abban bízik, hogy a pozitív fogadtatás mellé egy igen is társul majd napokon belül, mert több vívónk is jól megnézte magának a helyszínt – Szatmári András világbajnok kardozó és Rédli András olimpiai bronzérmes párbajtőröző egymástól függetlenül, a másikat nem is hallva ugyanazt a mondatot fogalmazta meg: „De szeretnék júliusban itt vívni...!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik