Tv: 20 éves lett Magyarország egyik legismertebb sportcsatornája

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.02. 15:31
Húsz éve, 2000. október 2-án indult el az első magyar sporttelevízió, a Sport TV első csatornája, amely 2004-ben egészült ki a Sport 2-vel.

A Sport1 és a Sport2 közvetíti a kézilabda Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmeit, illetve decemberben a női kézilabda Európa-bajnokságot is. A topfutball is jelen van a csatornákon, hiszen a Bundesliga, az Európa-liga, a Nemzetek Ligája, a Német Kupa, az Olasz Kupa és a Spanyol Kupa meccsei is itt láthatók.

Az amerikai profi sportok közül épp a napokban indult el két kiemelt esemény, az észak-amerikai profi baseball-liga, az MLB rájátszása, illetve az NBA döntője. A küzdősportok közül a UFC és bokszgálák láthatóak, emellett közvetítik a WTCR futamait, számos rangos dartsversenyt, és a jégkorong-világbajnokságokat is.

A közvetítések mellett több, saját gyártású, tematikus sportműsort is sugároz a csatorna, mint például a Harmadik Félidő, Germánia, Europálya, Alley-oop, Mai helyzet, Heti helyzet, Kezeket fel! vagy éppen a Trash Talk.

A születésnaphoz köthető az is, hogy a Sport Tv felületein a következő napokban több olyan videót is láthatnak a nézők, amelyekben sportolók, sportvezetők, edzők és a képernyőn gyakran szereplő hírességek köszöntik a 20 éves csatornát. Egy rövid válogatást is készítettek ezekből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik