Triatlon-vk: Lehmann Csongor bronzérmes Karlovy Varyban

Vágólapra másolva!
2021.09.12. 16:41
null
Lehmann Csongor bronzérmet szerzett a férfi triatlonosok vasárnapi világkupa-versenyén (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország, archív)
Újabb remek eredményt ért el Lehmann Csongor, a tiszaújvárosiak friss U23-as világbajnoka a Karlovy Vary-i világkupa-versenyen lett harmadik. A sokáig élbolyban lévő Dévay Márk a 8. helyen fejezte be a viadalt.

 

A sikersztori folytatódik Lehmann Csongor számára, aki augusztusi U23-as világbajnoki győzelme után most a Karlovy Vary-i világkupaversenyen lett bronzérmes, a roppant technikás, dimbes-dombos cseh pályán nagy hajrával szerezte meg a harmadik helyet. Pedig a verseny úgy indult, hogy Dévay Márk lesz fókuszban, a székesfehérváriak versenyzője ismét kiválóan úszott, s egy négy tagú bollyal meg is szökött a mezőnytől, sőt, úgy tűnt, akár rajt-cél sikert is arathat ez a kvartett.

Ám az üldözők, a bolyban Lehmann Csongorral remekül dolgoztak, a magyar fiú ráadásul a futásra fél perces hátránnyal a második boly élén vághatott neki, és mivel köztudottan erős ebben a számban, várható volt, hogy feljebb is tud majd kapaszkodni. A második boly az utolsó körre fogta meg a szökevényeket, a győztes német Lasse Nygaard-Priester hamar el is nyargalt mindenkitől, míg Lehmann Csongor az utolsó másfél kilométeren váltott tempót, és beleadott mindent, ami a csövön kifért.

„Jó formában voltam, a pályát ismertem, ami kulcsfontosságúnak bizonyult, hiszen nagyon technikás, brutális, főleg a kerékpáros része, de a szintes futás is sokat kivesz az emberből. Éppen ezért azt az önbizalmat, amit a világbajnokságon megszereztem, magam mögött kellett hagyni, és nagyon kellett fókuszálni erre a versenyre, mert könnyen el lehet taktikázni a dolgokat. Az úszásom nem volt a legjobb, de tudtam, hogy ha a futáson jónak érzem a lábaim, képes leszek megfogni az előttem lévőket. Így is sikerült. A végén már hátra sem néztem, csak arra törekedtem, hogy meglegyen a dobogó” – magyarázta Lehmann Csongor, aki az elkövetkező időszakban már a felnőtt világbajnoki sorozatban szerepel. A jövő hétvégi hamburgi viadalt kihagyja, ám novemberben ott lesz Abu-dzabiban a rajtnál.

Karlovy Varyban a Dévay testvérek is remekül helyt álltak: Márk a nyolcadik, Zsombor a 17. helyet szerezte meg.

VILÁGKUPAVERSENY, KARLOVY VARY
FÉRFIAK
1. Lasse Nygaard-Priester (német) 1:53:31
2. Sheldon (brit) 1:54:04
3. Lehmann Csongor (magyar) 1:54:11
...8. Dévay Márk (magyar) 1:5:36
...17. Dévay Zsombor (magyar) 1:55:38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik