Triatlon: Abu-Dzabiban és Montrealban is lesz jövőre vb

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.14. 19:40
null
Két országban is lesz triatlon-vb 2022-ben (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Triatlonszövetség (WT) döntése értelmében jövőre Abu-Dzabiban és Montrealban is rendeznek világbajnoki éremosztó versenyeket.
A szervezet csütörtökön a honlapján közölte, hogy a világbajnoki sorozatot lezáró döntőt az Egyesült Arab Emírségekben rendezik meg – a viadal egyelőre dátum nélkül szerepel a programban –, ahol a para vb-re is sor kerül majd. A kanadai nagyváros pedig június utolsó hétvégéjén a sprinttávú egyéni, valamint a vegyesváltó-vb-nek ad otthont.

A halasztások és az időpontmódosítások miatt az a rendhagyó helyzet állt elő a sportágban, hogy a 2022-es vb-sorozat már idén szeptemberben elkezdődött – a tokiói olimpián 12. helyezett Bragmayer Zsanett azon legjobb magyarként negyedik helyen zárt –, és november első hétvégéjén Abu-Dzabiban idén még egy újabb viadalra kerül sor.

Jövőre május közepén, a szokott jokohamai helyszínnel folytatódik majd a pontgyűjtés a vb-sorozatban, és minden bizonnyal azzal veszi kezdetét a párizsi olimpiáig tartó kétéves kvalifikációs időszak is, amelyben több magyar triatlonos is érdekelt lesz. Többek között az olimpiai hetedik helyezett Bicsák Bence, valamint az augusztusban junior-világbajnok Lehmann Csongor, aki már idén is markánsan szerepelt a felnőttmezőnyben, ősztől viszont kizárólag arra koncentrál.

A montreali megméretés mellett – aminek eredménye beleszámít a vb-sorozatba is – Leeds, Hamburg és Csengtu lesz még házigazda, utóbbi októberben. Az olimpiai programban idén Tokióban bemutatkozó vegyes váltók Montrealon kívül az angliai és a németországi versenyen küzdenek még meg egymással, a para vb-sorozatban pedig négy futam előzi meg a finálét.

Az első és az utolsó világkupaversenyt jövőre Mijazakiban tervezik lebonyolítani – március közepén, illetve október végén –, előbbi az idénről elhalasztott futam pótlása. A naptárban 11 vk-állomás szerepel, közte augusztus végén a norvégiai Bergen, ahol a hazai drukkerek minden bizonnyal nagyon szeretnének már személyesen is szurkolni a férfiaknál olimpiai és világbajnoki címvédő honfitársnak, Kristian Blummenfeltnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik