Torna vk: Böczögő 7., Dudás és Vecsernyés 8. Eszéken

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.01. 21:53
A magyar tornászok hetedik és nyolcadik helyeket gyűjtöttek be az eszéki világkupaverseny szerenkénti döntőinek második napján.

Az erős mezőnyben Vecsernyés Dávid nyújtón a nyolcadik pozíciót szerezte meg, miután egyik elemében hibázott, ez megzavarta a gyakorlatban, és utána leesett, pontszáma 11.450 lett. Dudás Norbert szintén nyolcadik lett korláton 13.425 ponttal, több apró hibája volt, egyik elemét pedig nem fogadták el a bírók.Vecsernyés Dávid nyújtón a nyolcadik pozíciót szerezte meg, miután egyik elemében hibázott, ez megzavarta a gyakorlatban, és utána leesett, pontszáma 11.450 lett. Dudás Norbert szintén nyolcadik lett korláton 13.425 ponttal, több apró hibája volt, egyik elemét pedig nem fogadták el a bírók.

Böczögő Dorina ezen a második szerenkénti finálés napon is érdekelt volt, méghozzá talajon. A békéscsabai tornásznő jó gyakorlatot adott elő, de volt egy kilépése, így hetedikként zárt 13.500 ponttal.

„Nagyon erős mezőny gyűlt össze Eszéken, így valamennyi tornászunk számára szükség volt erre a tapasztalatra. Evés közben jött meg az étvágy, vagyis a magyar versenyzők a tökéletességre törekedtek a fináléban, talán e miatt a túlzott akarás miatt jöttek ki ezek a hibák. Egyelőre még szokni kell a világkupa légkörét, hiszen nincs például a döntő előtt a 3 perces melegítés a szeren, csak a melegítőteremben lehet készülni, és ezek a versenyek az elmúlt világkupákhoz hasonlóan maratoni hosszúságúak. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, haladni kell tovább az úton, péntektől pedig mind a hölgyekre, mind az urakra vár az országos bajnokság” – vonta meg a mérleget Kelemen Zoltán csapatvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik