Tokió 2020: Bach reagált az olimpia lemondásáról szóló hírekre

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.11. 21:50
null
Bach szerint nincs napirenden az olimpia lefújása (Fotó: AFP)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nincs terítéken a 2021-re halasztott tokiói játékok lemondása.

„A válasz: nem” – idézte a német sportdiplomata válaszát szerdán az MTI arra a kérdésre, hogy küszöbön álló látogatása során megvitatják-e az olimpiai törlését a koronavírus-járvány miatt a japán szervezőkkel.

Bach vasárnaptól szerdáig tartózkodik majd a szigetország fővárosában, és ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat – olvashattuk a távirati iroda hírében.

Az MTI beszámolója szerint a sportvezető kiemelte: a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

„Mindennél fontosabb az olimpia biztonságos megrendezése. Kilenc hónap múlva a sportolók biztonságos környezetben versenghetnek majd” – hangsúlyozta Bach. Hozzátette: még korai arról beszélni, hogy jelen lehetnek-e szurkolók és külföldi vendégek, de remélhetőleg nem üres létesítményekben zajlanak majd a versenyszámok – írta a hírügynökség.

Az olimpiát 2020 nyaráról – az elnevezés (Tokió 2020) megtartásával – a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik