Szörf: meglepődtek, hogy Detre lett az év női vitorlázója

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.17. 11:17
A Magyar Szörfszövetség (MSZSZ) elnöksége meglepetéssel értesült arról, hogy a Magyar Vitorlásszövetség (MVSZ) 2012-ben az év női vitorlázójának választotta Detre Diána szörfversenyzőt úgy, hogy értékelhető eredménye vitorlázásban nem volt.

Amint az MSZSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében jelzi, büszke lehetne arra, hogy egy versenyzője, aki hétszer volt az év női szörföse, egy másik sportágban is sikert arat. Ugyanakkor a szörfszövetség elnökségének a sportszerűség jegyében szolidaritást kell vállalnia a 2012-es év női vitorlázó magyar bajnokaival, a nemzetközi versenyeken sikeres versenyzőkkel, különösen Karé Rékával, aki a Laser Radial világbajnokságon mindössze néhány ponttal maradt le az olimpiáról – áll a közleményben.

Az MSZSZ rossz üzenetnek tartja sportszerűségi szempontból, hogy az MVSZ olyan versenyzőt választott az év női vitorlázójának, aki szörfben azért nem kaphatta meg ezt a címet, mert az MSZSZ elnöksége nem tartotta rá méltónak, mivel az olimpia évében nem vett részt a magyar bajnokság egyetlen futamán sem, pedig ezt az MSZSZ-szel kötött megállapodásában vállalta.

Az MSZSZ az idén Cholnoky Sárát választotta az esztendő női szörfösének, mert általánosan sportszerű versenyzése mellett a legjobb magyar női versenyzőként végzett az olimpiai osztály hyeresi versenyén, valamint a korábbi cádizi vb-n ő is teljesítette az olimpia kvalifikációs szintet, megnyerte a 2012-es szörfbajnokságot az olimpiai osztályban, az összetett bajnokságban a nők között a legjobbnak bizonyult, a férfiakkal összevont értékelésben pedig bronzérmet nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik