SUP-vk: a 18 éves versenyzőnk győzött a technikai számban

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.19. 18:22
null
A 18 éves Slekta Réka (146) felnőtt világkupagyőztes lett a Lupán (Fotó: kajakkenusport.hu)
A nőknél Slekta Réka, míg a férfiaknál az új-kaledóniai Noic Garioud bizonyult a legjobbnak vasárnap a technikai versenyszámban a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) háromnapos SUP-világkupáján a Lupa-tavon.

 

Az esemény záró napján a versenyzők a partról indulva vágtak neki a 900 méteres pályának, amely során hét bóját kellett S-alakban megkerülniük deszkáikkal, a végén pedig ismét futva érkeztek a célkapuhoz. Délelőtt a férfiak háromszor, a nők kétszer teljesítették a távot, hogy bejussanak a délutáni nyolcas döntőbe.

A női fináléban Slekta a hajrában kihasználta a kínálkozó lehetőséget. Az utolsó fordulónál óriási tülekedés alakult ki, és a mindössze 18 éves magyar versenyző a „surranópályán” megkerülte az egymással foglalkozó élmezőnyt. Az utolsó hosszú egyenesre így már az élen találta magát, és minden erejével csak arra összpontosított, hogy ne érjék utol.

„Nagyon örülök a győzelemnek, nem számítottam erre, és be kell vallanom, hogy szerencse is kellett, mert a hatos bójánál nagyon nagy tülekedés volt” – mondta Slekta, aki a tavalyi, balatonfüredi világbajnokságon a juniorok között szerzett ezüstérmet. Hozzátette: mostani győzelme jobb érzéseket kelt benne, mert ezt már a felnőttek között sikerült begyűjtenie.

A technikai számban a német Skadi Langbein ezüstérmes lett, míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel az olasz Caterina Stenta, aki pénteken hosszútávon, szombaton sprintben nyert. A döntő másik két magyar versenyzője közül Rasztotzky Eszter negyedik, Pesti Anna Rozália pedig nyolcadik lett.

A férfiaknál Garioud az utolsó napon is megállíthatatlan volt. Az új-kaledóniai sportoló a hosszútáv és a sprint után a technikai számot is magabiztosan nyerte. A dobogóra még az olasz Claudio Nika és az ausztrál Kaelan Lockhart állhatott fel. A döntő egyetlen magyar résztvevőjeként Kövér Márton hatodik helyen zárta a vk-t.

A hatezer euró összdíjazású versenyre 18 országból érkeztek sportolók.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik