CS. B., MTI 2022.06.19 18:22 Frissítve: 2022.06.19 18:27

SUP-vk: a 18 éves versenyzőnk győzött a technikai számban

A nőknél Slekta Réka, míg a férfiaknál az új-kaledóniai Noic Garioud bizonyult a legjobbnak vasárnap a technikai versenyszámban a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) háromnapos SUP-világkupáján a Lupa-tavon.

A 18 éves Slekta Réka (146) felnőtt világkupagyőztes lett a Lupán (Fotó: kajakkenusport.hu)

 

Az esemény záró napján a versenyzők a partról indulva vágtak neki a 900 méteres pályának, amely során hét bóját kellett S-alakban megkerülniük deszkáikkal, a végén pedig ismét futva érkeztek a célkapuhoz. Délelőtt a férfiak háromszor, a nők kétszer teljesítették a távot, hogy bejussanak a délutáni nyolcas döntőbe.

A női fináléban Slekta a hajrában kihasználta a kínálkozó lehetőséget. Az utolsó fordulónál óriási tülekedés alakult ki, és a mindössze 18 éves magyar versenyző a „surranópályán” megkerülte az egymással foglalkozó élmezőnyt. Az utolsó hosszú egyenesre így már az élen találta magát, és minden erejével csak arra összpontosított, hogy ne érjék utol.

„Nagyon örülök a győzelemnek, nem számítottam erre, és be kell vallanom, hogy szerencse is kellett, mert a hatos bójánál nagyon nagy tülekedés volt” – mondta Slekta, aki a tavalyi, balatonfüredi világbajnokságon a juniorok között szerzett ezüstérmet. Hozzátette: mostani győzelme jobb érzéseket kelt benne, mert ezt már a felnőttek között sikerült begyűjtenie.

A technikai számban a német Skadi Langbein ezüstérmes lett, míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel az olasz Caterina Stenta, aki pénteken hosszútávon, szombaton sprintben nyert. A döntő másik két magyar versenyzője közül Rasztotzky Eszter negyedik, Pesti Anna Rozália pedig nyolcadik lett.

A férfiaknál Garioud az utolsó napon is megállíthatatlan volt. Az új-kaledóniai sportoló a hosszútáv és a sprint után a technikai számot is magabiztosan nyerte. A dobogóra még az olasz Claudio Nika és az ausztrál Kaelan Lockhart állhatott fel. A döntő egyetlen magyar résztvevőjeként Kövér Márton hatodik helyen zárta a vk-t.

A hatezer euró összdíjazású versenyre 18 országból érkeztek sportolók.

(MTI)

2023.02.05 23:25:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2023.02.02 21:52:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Magam nem csupán róla vélem ezt, valamennyi olimpiai bajnokunkat a nemzet sportolójának gondolom, sőt, továbbmegyek, némi túlzással mindenkit, aki részt vett ötkarikás játékokon.

2023.02.01 00:00:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A részvétel mellett a győzelem is fontos.

2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.