MTI, V. Á. 2021.09.09 09:48 Frissítve: 2021.09.09 10:38

SUP-vb: ötven ország több mint ötszáz versenyzője Balatonfüreden

Ötven ország több mint 500 versenyzője rajtol a vasárnapig tartó balatonfüredi SUP-világbajnokságon, amelyre a szervezők több ezer szurkolót várnak – számolt be róla az MTI.

 

Ötven országból érkeznek versenyzők a vb-re (Fotó: Németh Levente/Somogyi Hírlap, archív)


A magyar színeket 16 versenyző képviseli a vasárnapig tartó viadalon, közülük a Hasulyó testvéreknek több számban is lehet esélyük a győzelemre. Brunó és Dániel évek óta a világ legjobb SUP-versenyzői közé tartozik, mind a ketten nyertek már vb-aranyérmet, az előző világbajnokságon, 2019-ben, Kínában ezüstérmet és bronzérmet szereztek.

Rajtuk kívül többek között világbajnok maraton versenyzők állnak deszkára a magyar válogatott tagjaként. Czéllai-Vörös Zsófia, Boros Adrián és Kövér Márton a hétvége során négy számban indul, és a felfújható deszkás kategóriában ők is a legjobbak közé kerülhetnek.

„Egyértelműen várhatunk érmeket a Hasulyó testvérektől, akik hetekig edzőtáboroztak Portugáliában a hétvégi eseményre. –  idézte a magyar szövetség honlapja ifj. Foltán Lászlót, SUP-szakágvezetőt. – A felkészültségükön kívül mellettük szólhat a helyismeret is, mert a nemzetközi mezőny ritkán szokott tavon versenyezni.”

Az előrejelzések szerint Balatonfüreden kiváló idő lesz vasárnapig, így a szervezők több ezer nézőt várnak a Tagore sétányra, ahonnan az egész versenyt ingyen lehet követni. Ráadásul a Balaton partján nemcsak a világbajnokság, hanem a városi szervezésű hagyományos nyár végi Borfesztivál is várja az érdeklődőket.

A verseny már csütörtök (ma) megkezdődik a sprint és a technikai előfutamokkal, az első érmeket pénteken osztják, majd szombaton és vasárnap rendezik a további döntőket.

Az M4 Sport pénteken, szombaton és vasárnap élőben közvetíti a verseny legizgalmasabb futamait.

A MAGYAR INDULÓK
FELNŐTT

Hasulyó Brunó (Canoe Kft.), Hasulyó Dániel (Canoe Kft.), Kövér Márton (Budapesti Honvéd), Márton Károly (Merkapt Mekler), Boros Adrián (Graboplast Győri VSE), Horváth Noémi (Naturelle SE), Czéllai-Vörös Zsófia (Graboplast Győri VSE), Kovács Sára (Graboplast Győri VSE)
IFJÚSÁGI
Csanki Imre (MVM Szegedi VE), Motyovszki Patrik Zsolt (Dunakeszi), Pesti János (Vitalitás Sportegyesület), Blaskó Dominik (Vitalitás Sportegyesület), Slekta Réka (Dunakeszi), Takács Emma Karolina (UTE), Marek Petra (Graboplast Győri VSE), Kobli Rebeka (Graboplast Győri VSE)

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”

2023.01.21 22:31:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu