Sportrádió: A magyar sport egyre jobb és jobb – Gyulay Zsolt

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.05.07. 19:23
null
Gyulay Zsolt (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Sport Napja alkalmából a Sportrádió interjút készített Gyulay Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével. Szó esett Juan Antonio Smaranch kijelentéséről, a Hungaroring és a magyar sport általános helyzetéről is.

Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnökének kijelentéséről, mely szerint Magyarországnak meg kellene céloznia a nyári ötkarikás játékok megrendezését:
„Nem ért meglepetésként a tény, hogy ez a véleménye Magyarországról, a magyar olimpiai mozgalomról. Hogy ilyen nyíltan mondta, furcsa volt. Érzem, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban hazánkat óriási tisztelet övezi. Néhány éven belül infrastrukturálisan minden meglesz. A MOB alapszabályában benne van, hogy mindig törekedni kell olimpiai események megrendezésére. Sok olimpiai sportágban nagyon jók vagyunk. Nemcsak eredmények terén, hanem szervezésben is. Ha holnap kellene olimpiát rendezni, szerintem Magyarország nem jönne zavarba.”

A Formula–1-es Magyar Nagydíjról, a Hungaroringről
„Az amerikaiak nem nosztalgiáznak, nyilvánvalóan a pénzt nézik, de azért szeretnék, hogy megmaradjanak a tradicionális helyszínek is. Silverstone helyét nem lehet vitatni, szinte az összes csapatnak az otthona. Az angolok, olaszok erősek, Monaco, Ausztria szintén jó pozícióban van. Spanyolország mindig lesz. Idesorolom a Hungaroringet is, megbízható partnerei vagyunk a FIA-nak és a FOM-nak is 1986 óta. Kaptunk egy felszólítást, hogy a pályánkat meg kell újítani, mert ennek az egésznek a környezete már nem megfelelő. Született egy kormánydöntés, hogy a futam után elkezdhetjük a közművek felújítását, előkészíthetjük a pálya teljes rekonstrukcióját. Ez nagyon sok pénzbe kerül.”

A magyar sport helyzetéről
„Nehéz olyat mondani, hogy a MOB jelentős ráhatással bír az eredményekre. A munka az egyesületekben, klubokban, szövetségekben folyik, márpedig a MOB nem tudja megmondani, hogy mit, mennyit és hogyan eddzenek, hogyan menedzseljenek. Nem ez a feladata. A magyar sport egyre jobb és jobb, az elmúlt tíz év fejlesztéseinek, a beáramló pénznek köszönhetően, amely kiemelkedő a korábbi időszakhoz képest. A jó szerepléshez minden anyagi és infrastrukturális háttérnek meg kell lennie. A következetesség és a számonkérés néha hiányzik. Biztos vagyok benne, hogy a MOB ebben segítséget tud nyújtani a jövőben.”

A teljes interjú

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik