Rio 2016: már csak 4 aranyat jósolnak nekünk, 2 Hosszúé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.06. 13:21
Folytatódik a csökkenő tendencia, a sportstatisztikákkal foglalkozó Infostrada már csak négy aranyérmet jósol Magyarországnak a Riói olimpiára.

Az Infostrada frissítette virtuális olimpiai éremtáblázatát, amelynek alapja egy olyan algoritmus, amely a sportolók utóbbi időben elért eredményei és formája alapján a lehető legobjektívebben kiszámítja, ki a jelenlegi legesélyesebb egy-egy olimpiai versenyszámban. A nagy versenyeket és a közelmúltbeli eredményeket fokozottan figyelembe vevő kimutatás márciusban még tíz, júniusban pedig nyolc aranyérmet jósolt Magyarországnak.márciusban még tíz, júniusban pedig nyolc aranyérmet jósolt Magyarországnak.

Menetrend, helyszínek, jegyek, árak, 
friss hírek – RIO 2016, ADATBANK
Menetrend, helyszínek, jegyek, árak, friss hírek – RIO 2016, ADATBANK

A januári összevetésben a négy magyar aranyéremből kettőt Hosszú Katinkának jósol 200, illetve 400 méteres vegyes úszásban. A másik két aranyunkat is vízen jósolja az Infostrada, a Vasbányai Henrik, MikeRóbert duó kenu kettesben, a női kajak négyes K4 500 méteren számít fő esélyesnek jelen állás szerint.

A szervezet hét ezüst- és hat bronzérmet jósol a magyar csapatnak. A második helyre várja Pars Krisztiánt kalapácsvetésben, Kozák Danutát kajak egyesben, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta párost kajak kettesben, Cseh Lászlót 100 és 200 méteres pillangóúszásban, Gyurta Dánielt 200 méteres mellúszásban, illetve Imre Gézát párbajtőrben.

A bronzesélyesek közé került a férfi vízilabda-válogatott, de már csak azért is óvatosan kell kezelni a listát, mert a tornász Berki Krisztiánt is ebbe a kategóriába sorolták, annak ellenére, hogy nem is lesz ott az ötkarikás játékokon (szabad kártyát elméletileg még kaphat, de erre minimális az esély).

A havonta frissülő lista élén az Egyesült Államok áll Kína, Oroszország és Németország előtt, Magyarország a 17. helyre sodródott vissza Kuba és Észak-Korea mögé, Olaszország és Ukrajna elé.

Az első dél-amerikai olimpia 2016. augusztus 4-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik