Rio 2016: az új előrejelzés nyolc magyar aranyat jósol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.08. 14:26
A sportstatisztikákkal foglalkozó Infostrada frissítette virtuális olimpiai éremtáblázatát, amelynek alapja egy olyan algoritmus, amely a sportolók utóbbi időben elért eredményei és formája alapján a lehető legobjektívebben kiszámítja, ki a jelenlegi legesélyesebb egy-egy olimpiai versenyszámban. A napokban nyilvánosságra hozott tabellán Magyarország a 11. helyen áll nyolc arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel – két arannyal és három éremmel kevesebbel, mint márciusban.

Az Infostrada szerint Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban, Hosszú Katinka 200 és 400 méteres vegyes úszásban, Kozák Danuta kajak egyesben, a Vasbányai Henrik, MikeRóbert duó kenu kettesben, a női kajaknégyes K4 500 méteren, Berki Krisztián lólengésben a riói olimpia favoritja, és aranyéremre esélyes a férfi vízilabda-válogatott is. Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban, Hosszú Katinka 200 és 400 méteres vegyes úszásban, Kozák Danuta kajak egyesben, a Vasbányai Henrik, MikeRóbert duó kenu kettesben, a női kajaknégyes K4 500 méteren, Berki Krisztián lólengésben a riói olimpia favoritja, és aranyéremre esélyes a férfi vízilabda-válogatott is.

Menetrend, helyszínek, jegyek, árak, 
friss hírek – RIO 2016, ADATBANK
Menetrend, helyszínek, jegyek, árak, friss hírek – RIO 2016, ADATBANK

A nagy világ versenyeket és a közelmúltbeli eredményeket fokozottan figyelembe vevő kimutatás Pars Krisztián kalapácsvetőtől, a cselgáncsozó Tóth Krisztiántól, a kenus Vajda Attilától és a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakkettestől vár ezüstérmet, míg Harcsa Zoltán ökölvívótól és Lőrincz Tamás birkózótól bronzérmet.

Parst és a Csipes, Szabó kettőst márciusban még az első helyre várták.

Az Infostrada Sports közleménye emlékeztet rá, hogy az előrejelzés – amely figyelembe veszi a sportolók jelenlegi formáját – úgy készül, mintha most rendeznék a játékokat.

Más kérdés, hogy ha most rendeznék a játékokat, a kábítószer használata miatt eltiltott Csipes Tamara nem vehetne részt rajta…

A havonta frissülő lista élén az Egyesült Államok áll Kína, Oroszország és Németország előtt, Magyarországot még Franciaország, Ausztrália, Új-Zéland, Brazília, Nagy-Britannia és Dél-Korea előzi meg.

Az első dél-amerikai olimpia 2016. augusztus 4-én kezdődik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik