Parasport: kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram idei nyerteseit

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.25. 11:49
null
Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó nyerte a felnőttkategóriát (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó, Rescsik Csaba sportlövő és Nagy Gergely segítő részesült egyenként egymillió forintos ösztöndíjban a 15 éve indult K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram idei ösztöndíjasaként – írja az MTI.

A szerdai ünnepélyes díjátadón Guy Libot, a K&H csoport vezérigazgatója kiemelte, hogy a bank számára fontos a társadalmi feladatvállalás, melynek kiemelkedő része a sport, a paralimpiai mozgalom támogatása. Hivatalos támogatóként 2006 óta állnak a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) mellett, 2007-től pedig egyes sportolókat is segítenek az ösztöndíjprogram révén. Mivel a versenyzők mellett az edzők, segítők munkája is elengedhetetlen a sikerhez, 2015-től a segítőket is díjazzák. A program sikerét jelzi, hogy a tokiói paralimpia 16 magyar érmese közül kilenc valaha díjazott volt.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 28 sportoló és segítője részesült ösztöndíjban.

Szabó László, az MPB elnöke kiemelte, hogy a tokiói paralimpia elhalasztása miatt Párizsig rövidebb lett a felkészülési idő, alig több mint két év. Emlékeztetett a tokiói sikerekre, melyek magasra tették a lécet, szeretnék ezt a szintet megtartani. Hangsúlyozta: büszke arra, hogy az állam mellett az üzleti szektor, közte a bank is támogatja a fogyatékossággal élők sportolását.

„Ezt a bizalmat nem könnyű megtartani, ezért dolgozni kell!” – mondta, majd hozzátette, hogy a pénzintézet ösztöndíjasainak 70 százaléka paralimpiai érmes lett.

A K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram 2022-es nyertesei:
Felnőtt kategória

Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó – a tokiói paralimpián a női tőrcsapat tagjaként bronzérmes lett
Reménység kategória
Rescsik Csaba sportlövő – több sportágban kipróbálta magát, a sportlövészet ragadta magával, több junior-világcsúcsot állított fel, Eb-bronzérmes
Segítő kategória
Nagy Gergely, Ocelka Róbert kerékpáros guide-ja – a látássérült sportolók segítése összetett feladat, ők remekül kiegészítik egymást, a tokiói paralimpián a nyolcadik helyen értek célba az országúti időfutamban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik