MTI, V. Á. 2022.05.25 11:49 Frissítve: 2022.05.25 17:40

Parasport: kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram idei nyerteseit

Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó, Rescsik Csaba sportlövő és Nagy Gergely segítő részesült egyenként egymillió forintos ösztöndíjban a 15 éve indult K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram idei ösztöndíjasaként – írja az MTI.

 

Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó nyerte a felnőttkategóriát (Fotó: Tumbász Hédi)

A szerdai ünnepélyes díjátadón Guy Libot, a K&H csoport vezérigazgatója kiemelte, hogy a bank számára fontos a társadalmi feladatvállalás, melynek kiemelkedő része a sport, a paralimpiai mozgalom támogatása. Hivatalos támogatóként 2006 óta állnak a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) mellett, 2007-től pedig egyes sportolókat is segítenek az ösztöndíjprogram révén. Mivel a versenyzők mellett az edzők, segítők munkája is elengedhetetlen a sikerhez, 2015-től a segítőket is díjazzák. A program sikerét jelzi, hogy a tokiói paralimpia 16 magyar érmese közül kilenc valaha díjazott volt.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 28 sportoló és segítője részesült ösztöndíjban.

Szabó László, az MPB elnöke kiemelte, hogy a tokiói paralimpia elhalasztása miatt Párizsig rövidebb lett a felkészülési idő, alig több mint két év. Emlékeztetett a tokiói sikerekre, melyek magasra tették a lécet, szeretnék ezt a szintet megtartani. Hangsúlyozta: büszke arra, hogy az állam mellett az üzleti szektor, közte a bank is támogatja a fogyatékossággal élők sportolását.

„Ezt a bizalmat nem könnyű megtartani, ezért dolgozni kell!” – mondta, majd hozzátette, hogy a pénzintézet ösztöndíjasainak 70 százaléka paralimpiai érmes lett.

A K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram 2022-es nyertesei:
Felnőtt kategória

Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó – a tokiói paralimpián a női tőrcsapat tagjaként bronzérmes lett
Reménység kategória
Rescsik Csaba sportlövő – több sportágban kipróbálta magát, a sportlövészet ragadta magával, több junior-világcsúcsot állított fel, Eb-bronzérmes
Segítő kategória
Nagy Gergely, Ocelka Róbert kerékpáros guide-ja – a látássérült sportolók segítése összetett feladat, ők remekül kiegészítik egymást, a tokiói paralimpián a nyolcadik helyen értek célba az országúti időfutamban.

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.