MTI/V. J. 2021.02.24 15:56 Frissítve: 2021.02.24 15:56

Öttusa: magyar bajnokság is lesz a fedett pályás idénynyitó

Magyar bajnoki érmeket is osztanak az öttusázók budapesti, nemzetközi fedett pályás idénynyitóján – tudta meg az MTI. A nevezések alapján a viadalra mindkét nemben népes és erős mezőny gyűlik össze, ami komoly feladat elé állíthatja a hazai versenyzőket.

A nemzetközi viadal zárt kapus lesz (Fotó: AFP – illusztráció)


Gallai István, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, a kapitányok kérésére és a szakmai bizottság egyetértésével lesz a szombaton kezdődő és keddig tartó viadal egyben országos bajnokság is. Ezt egyrészt az indokolja, hogy ilyen színvonalú mezőnyöket később nem lehetne összehozni, így a verseny a felkészülést is szolgálja, másrészt a világkupa tervezett márciusi rajtja után nagyon sűrű a versenynaptár, amelybe nehéz lenne beilleszteni egy országos bajnokságot.

További szempont, hogy az olimpia után a sportág fokozatosan áttér az új formátumú lebonyolításra, így a jelenlegi rendszerben akkor már nem lenne értelme ob-t rendezni. A változtatással a versenyek kieséses rendszerben zajlanak majd, és az egyes számok között jelentősen lerövidül az idő. Ezzel a nemzetközi szövetség (UIPM) szándéka szerint dinamikusabbá válik a program, és a 90 perces blokkokat jobban tudják majd követni a nézők

„Ősszel, októberben rendezünk majd egy új formátumú országos bajnokságot is” – tette hozzá Gallai István, aki elmondta még, hogy a mostani viadalon nemenként két eredményhirdetés lesz, egy a teljes mezőnynek, egy pedig külön a magyar résztvevőknek.

A Peridot nemzetközi viadal a koronavírus-járvány miatt zárt kapus lesz, de az eseményeket – az úszást, a lovaglást és a kombinált számot – a szövetség Pentathlon Hungary elnevezésű YouTube-csatornáján követni lehet majd, melyre a pentathlon.hu oldalról a live stream fülön keresztül lehet a legkönnyebben eljutni. Az eredmények pedig felkerülnek az info.pentathlon.hu oldalra.

Szombaton a nők, vasárnap a férfiak selejtezőjét rendezik, hétfőn és kedden pedig a két döntőt. Az úszást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában, a lovaglást a Nemzeti Lovardában, a vívást és a lövészettel kombinált futást pedig a BOK Csarnokban bonyolítják le.

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.

2021.04.01 17:55:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

10 helyszínen, az ország 8 nagyvárosában várják a régi és új plazmaadókat. (x)