L. Á. 2020.04.16 16:13 Frissítve: 2020.04.16 16:19

Öttusa: Kardos Bence átesett a koronavírus-fertőzésen

Csütörtökön vírusteszten jártak a magyar öttusa-válogatott tagjai, akik közül egy versenyző, Kardos Bence már átesett a fertőzésen. Ez derült ki az eredményéből.

Kardos Bence már túl van a fertőzésen (Fotó: Tumbász Hédi)

Az öttusa-válogatott tagjai és az edzők is részt vettek a csütörtöki vírusszűrésen, ahol mindenki negatív tesztet produkált, egyetlen versenyző véréből mutatták ki az ellenanyagot, a fiatal Kardos Bence az, aki már átesett a koronavírus-fertőzésen.

„Már nem vagyok fertőző, de az eljárás szerint visszairányítottak a háziorvosomhoz, aki a szükséges protokoll szerint jár majd el” – mondta Kardos Bence, aki az elmúlt időszakban nem tapasztalt magán semmiféle tünetet, ám a február végi kairói világkupáról hazatérve megbetegedett, s pár napig az ágyat nyomta.

A versenyző ahogyan eddig is tette otthon végzi az edzéseket, uszodába eddig sem járt, hiszen a válogatott tagjainak nem volt rá lehetősége, az edzésprogramja javarészt erősítésből, futásból és otthoni lövészetből állt.

„Az otthoni munkához nyújt segítséget a szövetség, hiszen a honlapon elérhetők úszásspecifikus és vívással kapcsolatos feladatsorok – mondta Kállai Ákos női szövetségi kapitány. – Emellett a szövetségi edzők tartanak online edzéseket is, ha valaki igényli a külön foglalkozásokat.”

Hogy mire készülnek öttusázóink?

Ahogyan a többi sportágban, az öttusázóknál is minden kérdéses. A nemzetközi szövetség gyakorlatilag az összes versenyét törölte, egyedül a cancúni világbajnokságról nem döntött még, amelyet – megfelelő egészségi feltételek és biztonsági körülmények között – az ősz folyamán rendezhetnének meg.

„Nemzetközi szinten az volt a szövetségi kapitányok és az edzők kérése, hogy legalább három hónap maradjon a versenyzők számára a tisztességes felkészülésre. Értjük ezt úgy, hogy a fair play szellemében minden országban megfelelő viszonyok között tudjanak edzeni az öttusázók” – tette hozzá a kapitány.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.

2020.11.22 08:26:48

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Másfél éve még nem tudta volna elsorolni az Aranycsapat névsorát, most elmondja egy szuszra.

2020.11.19 20:30:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Aján Tamás gyanúba hozott veje folyosói hangokról, listákról, ravasz csavarokról és a bandyről.

2020.11.16 17:46:00

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A sportolásra optimalizálták, az elérni kívánt pulzus intervallum érték is beállítható. (x)

pr PR
2020.11.18 20:54:32

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egy kis ország sportsikerei amúgy is sokkal több rokonszenvet ébresztenek, mint a hatalmas sportnemzetek futószalagon „gyártott” aranyérmei. Ha meg a kocsmai hangzavarban nyelvük szinte magyarul hangzik, akkor végképp nyert ügyük van.