Öttusa Eb: a hatodik helyen végzett a férfiváltó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.05. 19:38
A Marosi Ádám, Tibolya Péter duó hatodik helyen végzett a férfiváltók versenyében a szófiai öttusa Európa-bajnokság keddi versenynapján.

A magyar szövetség honlapja szerint Marosiék remekül kezdtek, vívásban huszonhat győzelmet arattak, amivel a harmadik legjobb teljesítményt nyújtották a 13 párt felvonultató mezőnyben. A 218 pontos első szám után úszásban a kilencedik helyen végzett a magyar duó (1:56:52 perc, 351 pont), míg lovaglásban a hetediken (266 pont).

A kombinált számban ugyancsak a hetedik legjobb idő volt az övék, a célba pedig a hatodik helyen értek, több mint egy perccel a győztes Alekszandr Szavkin, Alekszandr Leszun alkotta orosz váltó mögött.

„Olimpiai résztvevők ellen versenyezhettünk és ez nagyon fontos volt számomra. Maradt egy pici a vívásban és elégedetlen vagyok saját magam lovas teljesítményével, mert a mezőny egyik kiemelkedő képességű lovával három verőhibát vétettem” – nyilatkozta a riói induló Marosi, akinek ez volt az egyetlen száma az Eb-n.

„Azt gondolom, hogy teljesen reális ez a hatodik hely a mai teljesítményünk alapján, tehát elégedettek lehetünk és azok is vagyunk.”

A hétfői nyitó napon az Alekszejev Tamara és Boros Alexandra alkotta női váltó bronzérmet nyert.

ÖTTUSA EB, SZÓFIA
FÉRFI VÁLTÓ
1. Oroszország (Alekszandr Szavkin, Alekszandr Leszun) 1511 pont
2. Csehország (Martin Bilko, Ondrej Polivka) 1491
3. Lengyelország (Sebastian Stasiak, Jaroslaw Swiderski) 1490
...6. Magyarország (Marosi Ádám, Tibolya Péter) 1449

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik