Olimpia: magas kitüntetést kapott Gallov Rezső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.25. 10:18
Sportvezetői életműve elismeréséül „2017 European Olympic Laurel” elnevezésű díjat kapott az Európai Olimpiai Bizottságtól Gallov Rezső sportvezető, író, újságíró, edző, az úszószövetség korábbi főtitkára, az Országos Testnevelési és Sporthivatal korábbi elnöke, a MOB alelnöke, a Nemzeti Sport korábbi vezető munkatársa. A díjazott személyére a Magyar Olimpiai Bizottság adott jelölést. Az elismerést – a díjazott távollétében – Kulcsár Krisztián, a MOB helyszínen tartózkodó elnöke vette át Zágrábban, az Európai Olimpiai Bizottság 46. közgyűlésén, szombat délelőtt.

Gallov Rezső kiemelkedő szerepet töltött be a magyar sport fejlődése érdekében, meghatározó tagja volt az olimpiai mozgalomnak. Személye példaértékű a következő generációk számára” – fogalmazott a MOB az európai szervezetnek küldött levelében, szeptemberben.Gallov Rezső kiemelkedő szerepet töltött be a magyar sport fejlődése érdekében, meghatározó tagja volt az olimpiai mozgalomnak. Személye példaértékű a következő generációk számára” – fogalmazott a MOB az európai szervezetnek küldött levelében, szeptemberben.

Gallov Rezső elismeréséről az Európai Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága a 2017. szeptember 29-ei, baki ülésén döntött, amiről – gratulációját is kifejezve – Janez Kociancic elnök levélben tájékoztatta Kulcsár Krisztiánt.

A MOB elnöke a szervezet október 14-ei közgyűlésén informálta a jelenlévőket a magyar sportvezető kitüntetéséről; a MOB tagjai hatalmas tapssal üdvözölték a bejelentést.

„Történelmi pillanat ez a magyar sport számára, amely mostantól Gallov Rezső nevéhez fűződik. Ő az első magyar sportszakember, akinek szakmai életútját és tevékenységét az Európai Olimpiai Bizottság kitüntetett figyelemmel jutalmazza. Büszkék vagyunk rá! A díjat az elismerés rangjához és Gallov Rezső személyéhez, pályafutásához méltó keretek közt adjuk majd át Budapesten” – jelentette ki az olimpia.hu-nak szombaton Zágrábban Kulcsár Krisztián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik