NS: Hátsó füves-kiállítás nyílt az országjáró sorozat képeiből

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 10:15
Online kiállítás látható szerdától a Hátsó füves sorozat Nemzeti Sportban megjelent képeiből a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum honlapján.
(Fotó: Móricz-Sabján Simon)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
(Fotó: Móricz-Sabján Simon) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A Hátsó füves-kiállítás Csillag Péter újságíró és a résztvevő fotóriporterek öt évet felölelő, többszörösen díjazott, utóbb önálló könyvben is bemutatott országjáró sorozatának összegzése. A közel százötven helyszínt érintő gyűjtés képi hozadéka az egyedülálló válogatás a tíz alkotó lenyűgöző, mégis emberközeli képeiből, amelyek a falusi labdarúgás kiveszőben lévő, gyökeresen átalakuló világának talán utolsó pillanatfelvételei.

A Budapest FotóFesztivál keretében rendezett kiállításon bemutatott képek Balogh László, Földi Imre, Korponai Tamás, Mirkó István, Móricz-Sabján Simon, Reviczky Zsolt, Szabó Miklós, Török Attila, Tumbász Hédi és Veres Viktor munkái. A tárlat hamarosan élőben is megtekinthető lesz a SportAgóra kiállítótérben (1146 Budapest, Ifjúság útja 2., a Papp László Aréna mellett).

Nyáron rangos vidéki helyszínre költözik a képgyűjtemény: az először Budapesten látható fotóválogatás adja az alapját a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban, augusztus közepén nyíló, a falusi futball egyedülálló világát megidéző Hátsó füves-kiállításnak.

A sorozat teljes gyűjteménye elérhető a Hátsó füves honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik