Női asztalitenisz BL: győzelemmel kezdett a Budaörs

Vágólapra másolva!
2021.11.06. 14:43
null
Fazekas Mária a legfontosabb pillanatban, 2:2-es állásnál hozta a kötelező győzelmet (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A portugál GDCS Juncal elleni győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája második csoportkörét a Budaörsi SC női együttese.

 

Póta Georgina több mint tíz évig légióskodott a TTC Berlin együttesénél, amely ezen idő alatt négyszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, így ő vélhetően a szokottnál is nagyobb izgalommal várta, hogy jelenlegi csapatával, az SH-ITB Budaörsi SC-vel a német fővárosban szerepeljen. Mert bizony a sors úgy hozta, hogy a magyar bajnok a sorozat második csoportkörében éppen abba a négyesbe került, amelynek Berlin ad otthont, így ezen a hétvégén a Budaörs a TTC Berlin, a portugál GDCS Juncal és a francia CP Lyssois Lille Métropole csapatával küzd meg az A-csoportban a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzéséért.

„A papírforma alapján a hazaiak kiemelkednek a mezőnyből – mondta még a rajt előtt Bachmann Péter, a budaörsiek szakvezetője. – Úgy érzem, a portugálokkal szemben esélyesebbek vagyunk, így a továbbjutás a franciák elleni találkozón dőlhet el.”

A magyar bajnok a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga hármassal vágott neki a berlini túrának, így a szakvezetőnek legfeljebb annyi taktikázási lehetősége maradt, hogy a játékosokat melyik pozícióban szerepelteti. Nos, Bachmann Péter a portugálok ellen biztosra ment, azaz Póta került az első helyre, mögötte Fazekas és Dari volt a sorrend. A találkozó az előre kalkulálható forgatókönyv szerint zajlott, igazából csak az ellenfél orosz légiósa, a 25 éves Tatyjana Garnova okozott némi fejfájást a mieinknek, hiszen ő előbb Fazekast, majd Pótát is legyőzte, ám amint várható volt, a portugál Mafalda Andrade és a nigériai Janet Effion legyőzése nem okozott gondot. A 3:2-es budaörsi sikerből egyébként mindhárom magyar játékos egy-egy győzelemmel vette ki a részét, ami a csapat kiegyensúlyozottságára utal, amire a folytatásban szükség is lesz, az esti programban ugyanis a BL-címvédő TTC Berlin ellen áll asztalhoz a magyar bajnok.

ASZTALITENISZ
BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, 2. CSOPORTKÖR, A-CSOPORT, BERLIN

SH-ITB Budaörsi SC–GDCS Juncal (portugál) 3:2

Fazekas Mária–Garnova 1:3 (–5, 8, –2, –9)
Póta Georgina–Andrade 3:0 (2, 3, 6)
Dari Helga–Effion 3:1 (5, 5, –7, 10)
Póta–Garnova 2:3 (–8, 10, –8, 10, 4:6)
Fazekas–Andrade 3:0 (4, 5, 11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik