Multisport Eb: különleges érmeket kapnak a dobogósok

MTI/L. M.MTI/L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 12:40
null
A multisport Európa-bajnokság érmei (Fotó: munich2022.com)
A magyarok közül elsőként a Szabó Bence, Furkó Kálmán evezős egység vehetett át érmet a müncheni multisport Európa-bajnokságon.

 

A 11 napos esemény érmeit Florian Weber, a szervezőbizottság kreatív igazgatója tervezte és a Designworks, a BMW „dizájnkovácsa” készítette el. A medálok sok tekintetben egyediek, a nyakba akasztó például nemcsak egy szalag, hanem kapcsolódik magához az éremhez, egységet alkot vele. A zsinór vége csavart, a hagyományos müncheni perecre emlékeztetve, amely egyrészt tisztelgés a házigazda város előtt, másrészt szimbolizálja a sportok és világok összekapcsolódását egy olyan időszak után, amely szétválasztotta az embereket.

„Büszke vagyok arra, hogy a Designworksszel közösen ennyi történetet sikerült egy érembe zsúfolnunk. Ezek a sztorik elmesélik az Olimpiai Park történetét, tisztelegnek München előtt, és ami a legfontosabb, középpontba helyezik a sportolókat” – fogalmazott Florian Weber.

A kilenc olimpiai sportágat magában foglaló multisport Eb-n összesen 177 számban osztanak/osztottak ki érmeket, az 1300 legyártott medál mindegyike sportágspecifikus, a nyakba akasztható szalagon ugyanis az adott sportág piktogramja látható.

Az érem külseje merész és dinamikus, a medálok háromszög alakúak és a verseny neve mellett látható rajtuk a multisport Eb domború emblémája, „A bajnok jelképe”, egy csillagot formáló ábra.

A Nemzeti Sportot a helyszínről, MünchenbőlPozsonyi Szilárdtudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik