Légfegyveres Eb: három magyar bronz futócél 40 vegyesben

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 13:49
null
Boros László (Fotó: Földi D. Imre)
Boros László egyéniben, illetve a csapattal is bronzérmet nyert a futócéllövők 40 vegyes számában a győri légfegyveres Európa-bajnokságon, melyen a nők hasonló számában a hazai válogatott szintén harmadik lett.

 

Az olimpián nem versenyző futócéllövők 40 lövéses viadalában Boros 385 kört ért el, melynél csak két orosz lövő tudott jobbat a 16 fős mezőnyben.

A Sike Józseffel és Tasi Tamással kiegészülő együttes 1135 körrel érdemelte ki a négycsapatos mezőny harmadik helyét.

A nőknél a Major Veronika, Máthé Edit és Körtvélyessy Gabriella alkotta csapat – ahogy kedden 30 plusz 30-ban – ezúttal is a harmadik helyen zárt (1028 kör) a három együttes közül.

Boros László, a 40 vegyes lövéses verseny bronzérmese:

„Elég nehéz elhinni, hogy egyéni érmet szereztem, nagyon örülök neki, ahogyan annak is, hogy a csapatversenyben is dobogóra állhattunk. Győri klub versenyzője vagyok, Győr környékén élek, nekem különleges élmény itt eredményesen versenyezni. Úgy tartják, a hazai pálya extra terhet is jelenthet, de engem nem hátráltat, ha nyomás van rajtam. Megtanultam kizárni a külső körülményeket, és csak arra koncentrálni, hogy a legjobbamat nyújtsam. Edzőként a versenyzőimnek is azt tanítom, ne engedjenek semmiféle nyomásnak, és csak a feladatukkal törődjenek. Ahhoz, hogy eredményesebb legyek, mint a nyitónapon, másfajta mentalitással kellett lőállásba állnom, és technikai változtatásra is szükség volt, utóbbiban hazardíroztunk – bejött.”

Sike József, a 40 vegyes lövéses csapatverseny bronzérmese:

„Az első versenynap után nem voltam elégedett, nagyon örülök, hogy a 40 vegyes lövéses versenyben Laci bronzérmet tudott szerezni, és annak is, hogy felvarázsoltuk magunkat a dobogóra. Ehhez nagyon kellett a jónak mondható második húsz lövésem. Bevallom, többet vártam ettől az Eb-től, szerettem volna, ha a másik számban is érmet nyer a csapat. Egyéniben is reménykedtem egy éremben, de ebben a versenyben most ennyi volt. Azért azt jó érzés elmondani, hogy ismét egy olyan világversenyen vagyunk túl, amelyről nem távozom érem nélkül.”

Major Veronika, junior világ- és Európa-bajnok, a 40 vegyes egyéni 5. helyezettje:

„Az egyéni versenyekben szerzett negyedik és ötödik hely után nincs bennem hiányérzet, azzal a céllal álltam lőállásba az első felnőtt Európa-bajnokságomon, hogy azokban a számokban, amelyekben döntőt rendeznek, ott legyek a fináléban. Ezt a futócél-szakágban sikerült teljesítenem, az előző nap lőtt eredményemmel elégedett vagyok, a negyven vegyes lehetett volna egy kicsit jobb. Ezúttal így sikerült, vannak ilyen napok. Csütörtökön nincs versenyem, kipihenem magam, és igyekszem fejben átállni a pisztolyos versenyszámokra.”

Eredmények (az Eb honlapjáról)
Férfi futócél 40 vegyes, Európa-bajnok

1. Vlagyiszlav Scsepotkin (Oroszország) 388 kör
2. Makszim Sztyepanov (Oroszország) 386
3. Boros László 385
…10. Sike József 379
…15. Tasi Tamás 371

Női futócél 40 vegyes, Európa-bajnok
1. Olga Sztyepanova (Oroszország) 381 kör
2. Julija Ejdenzon (Oroszország) 379
3. Galina Avramenko (Ukrajna) 379
…5. Major Veronika 374
…10. Máthé Edit 345
11. Körtvélyessy Gabriella 306

Férfi csapat futócél 40 vegyes, Európa-bajnok
1. Oroszország 1155 kör
2. Svédország 1145
3. Magyarország (Boros László, Sike József, Tasi Tamás) 1135

Női csapat futócél 40 vegyes, Európa-bajnok
1. Oroszország 1135 kör
2. Ukrajna 1114
3. Magyarország (Major Veronika, Máthé Edit, Körtvélyessy Gabriella) 1025

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik