Golf: Tiger Woods évek óta nem ért el ilyen jó eredményt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.26. 12:41
A korábbi világelső Tiger Woods visszatérése óta a legjobb teljesítményét nyújtotta a profi golfozók vasárnap zárult Honda Classic elnevezésű viadalán, melyen a 12. helyen végzett.

Tiger Woods, a sportág elmúlt több mint két évtizedének első számú játékosa tavaly november végén egy meghívásos versenyen tért vissza csaknem egyéves kihagyás után, majd a US PGA Touron január végén szerepelt először.Tiger Woods, a sportág elmúlt több mint két évtizedének első számú játékosa tavaly november végén egy meghívásos versenyen tért vissza csaknem egyéves kihagyás után, majd a US PGA Touron január végén szerepelt először.

A legrangosabb sorozatban első versenyén a 23. lett, egy hete két nap után kiesett a Genesis Openen, ezúttal azonban nem fenyegette a gyors búcsú réme: a Palm Beach Gardensben megrendezett, 6.6 millió dollár összdíjazású viadalon kiegyensúlyozottan játszott, s végül a négy napot az alapütésszámmal megegyező 280 (71, 70, 69, 70) ütéses eredménnyel az előkelő 12. pozícióban zárta.

„Úgy érzem, minden egyes nappal jobban megy a játék, s egyre inkább visszarázódok a versenyzésbe” – nyilatkozta elégedetten a 42 éves sportoló, aki a harmadik fordulóban hetven ütés alá ment (69), amire 2015 óta egyszer sem volt képes.

A versenyt Justin Thomas nyerte meg úgy, hogy Luke Listhez hasonlóan 272 ütéssel zárt, majd a rájátszás első pályáján azonnal eldöntötte az első hely sorsát.

A 24 éves amerikai golfozó – aki tavaly megnyerte az év negyedik Major-viadalát, a PGA Championshipet – sikeréért 1.188 millió dollárt kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik