Golf: óriási vihar a tornán, nézők közé csapott a villám – videó

Vágólapra másolva!
2019.08.26. 10:35
Nézők közé csapott a villám, hat ember sérült meg egy óriási viharban az atlantai FedEx Cup golſtornán fél óra játék után.

A tengerentúli profi golfozók szövetségének tájékoztatása szerint szombat délután vihar csapott le az atlantai FedEx golfkupa helyszínére. A gyorsan romló időben háromnegyed ötkor hatalmas villám csapott bele az egyik fába, megsebesítve négy alatta állót, majd két másik néző is megsérült a viharban, bár egyelőre nem tudni, őket is elérte-e a villámcsapás.

A kamera rögzítette a történteket, így a becsapódás pillanatát is, amely után többen eszméletlenül terültek el a földön. A tornát mindössze harminc perc játék után azonnal felfüggesztették, az eseményt szervező PGA Tour pedig szüneteltette a versenyt. Eddig annyit közöltek, hogy a sérültek nincsenek életveszélyes állapotban.

 

Hayden Nix on Twitter

WATCH...This is why you take thunderstorms seriously! Scary situation as a t-storm developed near the East Lake Golf Club in Atlanta, GA. Golf players, as well as spectators, were seeking shelter. 4 people were reported being treated due to the lightning strike. #gawx #arwx https://t.co/GQHCx2mqfG


A versenyt még szombaton folytatták, sőt vasárnap be is fejezték; a győzelmet a korábbi világelső, az északír Rory McIlroy szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik