Futóarcok: a példaképek könyve

Vágólapra másolva!
2019.11.18. 14:32
Megjelent a csupasport.hu oldal Futóarcok című könyve: a kemény táblás, nagy méretű, 236 oldalas kiadványban bemutatjuk a legismertebb, legkedveltebb magyar szabadidős futókat.

Lubics. Maráz. Szőnyi. Bódis. Csécsei. Lőrincz. Csanya. Bogárdi. Tiricz. Lőw.

És a sort még hosszasan folytathatnánk, hiszen bár csak tíz remek futó nevét írtuk le, több mint harminccal készítettünk interjút Futóarcok című könyvünkben. A nagy méretű, kemény táblás kiadvány a szabadidős sportolókra fókuszál, de természetesen a vb-harmadik gátfutó Baji Balázs vagy éppen az olimpikon maratonista Csere Gáspár is helyet kapott benne.

A futók nagy részét egyedi képekkel is megmutatjuk, amelyekből kiderül például, az 1991-es Spartathlon-győztes Bogár János szobájának milyen különleges a fala, vagy az ismert versenyszervező, Márkus Öcsi miért szeret a Szekszárd melletti lankákon futni. Megszólal a könyvben az Ultrabalaton mindenese, Zelcsényi Miklós, de a legtöbb futóversenyt lebonyolító Budapest Sportiroda titkait, illetve Kocsis Árpád ügyvezető emlékeit is felelevenítjük.

Több futót arra kértünk, maga is írjon: közülük Vágó Boglárka a Gellért-heggyel, Bérces Edit a Balatonnal, Nedjalkov Balázs a terepultrákkal fennálló hol kedves, hol kicsit nyűgös kapcsolatát énekelte meg.

Aki pedig a hosszabb háttéranyagokat kedveli, annak az emberi gyorsulásról, a keresztedzésekről, a sérülésekről, az edzéstervekről, a közösségi futásokról szóló cikkeket ajánljuk – nem elfeledkezve persze a sportolás „sötét oldaláról”, az addikcióról sem.

Lapozzon bele a könyvbe:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik