nemzetisport.hu 2022.07.01 07:24 Frissítve: 2022.07.04 07:55

Folytatódik az Audi és a magyar vitorlássport közös története

Hamarosan indul az 54. Kékszalag, a hagyományokhoz híven pedig a júliusban rajtoló verseny fő mobilitási partnereként az Audi idén is aktívan jelen lesz a verseny ideje alatt a balatoni térségben. A négykarikás márka és a vitorlássport közös útja ugyanakkor túlmutat a Kékszalag versenyen: az Audi a sportág több hazai kiválóságát is támogatja. (x) 

(Fotó: Porsche Hungária)

 

Hazánkban a vitorlássport egyre sikeresebb és a versenyzők, köztük az Audi által támogatott sportolók is egyre jobban teljesítenek. Egész évben folyamatosak a fejlesztések és zajlik az innováció annak érdekében, hogy a négykarikás hajók igazán gyorsak és agilisek legyenek, maguk mögé utasítva ezzel a mezőnyt.

A márka két olyan hajó mögé is beállt, akiket idén a Kékszalag rajtjánál is láthatunk majd. A Fifty Fifty a Kékszalag rekordereként idén is jó esélyekkel indul, megújult hajótestének köszönhetően pedig még nagyobb sansza van egy előkelő helyezés elérésére. Az Audi névsorából nem maradhat ki Litkey Farkas sem, aki tizenhárom Kékszalag győzelem után joggal nevezhető a balatoni szeleket legjobban ismerő vitorlázónak. Csapata minden évben kellő motivációt érez arra, hogy újra nekivágjon a 160 kilométeres távnak. Ezúton is jó szelet kívánunk nekik, bízunk benne, hogy minél többen szurkolnak majd értük az idei Kékszalagon!

Az Audi számára magától értetődő volt a hazai vitorlássport támogatása, hiszen rengeteg párhuzam húzódik a vitorlázás és a négykarika filozófiája között. A versenyvitorlázásban is folyamatosak a technológiai fejlesztések, új anyagokkal kísérleteznek, törekednek a súlycsökkentésre, valamint folyamatosan fejlesztik a gyártástechnológiát. Mindez szoros együttállást mutat az Audi jelenkori életével: folyamatos az innováció az elektromos átállást illetően, a márka a többi autógyártóval versenyezve igyekszik élen járni az elektrifikációban, hogy a legmegbízhatóbb, legnagyobb hatótávú járművet guríthassa le a gyártósorokról. A biztonság és modernitás mellett pedig az Audi hagyományainak ismeretében a sebesség és az agilitás sem maradhat ki a német márka életfelfogásából.

2022.08.15 13:40:37

Egyéb egyéni KAPOLCSI-SZABÓ BENCE

Sinkó Andrea úgy véli, a dinamikusan fejlődő sportágnak helye lenne az olimpia műsorán.

2022.08.14 08:29:39

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Ha a sportból kilúgozzuk a játék és a közösség élményét, a lényeg is elvész.”

2022.08.12 13:58:07

Egyéb egyéni D. Á.

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48-an mérkőznek meg. (x)

2022.08.11 16:04:14

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Hans-Erhard Lessing nagyot markol s olyan sokat fog, hogy a könyvismertetés nem lehet teljes.