N. ZS.
2023.03.26 20:31

Csupasport: vadregényes túrán elveszni a Balkán szépséges rengetegében

Albánia, Koszovó és Montenegró különböző vallású és kultúrájú közösségeit köti össze a Balkán túraútvonal, amely bámulatosan szép természeti tájakon vezeti keresztül a kalandort.

Vadregényes túrán elveszni a Balkán szépséges rengetegében (Fotó: Csupasport)

A három, egykor háború sújtotta országot az Átkozott-hegység korábban szinte csak pásztorok által ismert ösvényein 192 kilométer hosszú túraútvonal köti össze. A Koszovót, Albániát és Montenegrót érintő kirándulás megtételére nagyjából tíz napos érdemes szánni – vagy még többet, hogy ne csak letudjuk a csaknem 200 km-es távot, hanem élvezzük is a különböző balkáni csúcsokat, és persze a különböző kultúrák sokszínűségét. A túraútvonal jelentősége, hogy három különböző vallású (katolikus, muszlim és ortodox) országot kapcsol össze, ráadásul a kialakítása a helyi gazdaságoknak is új lendületet adott.

A túraútvonalról látványos képekkel bővített bemutató a csupasport.hu oldalán olvasható.

 

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.