Csupasport: új rekord a 4270 kilométeres kihíváson

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 20:44
Címkék
Megdőlt a körrekord az Egyesült Államok egyik leghosszabb instant túraútvonalán, miután Timothy Olson 51 nap, 16 óra és 55 perc alatt végigment a Pacific Crest Trailen.

Megdőlt a körrekord az Egyesült Államok egyik leghosszabb instant túraútvonalán. Az amerikai Timothy Olsonnak 51 napra, 16 órára és 55 percre volt szüksége a 4270 kilométer hosszú Pacific Crest Trail teljesítéséhez. Ez több mint nyolcvan kilométert jelent naponta, másfél hónapon keresztül, gyakorlatilag megállás nélkül.

A 37 éves amerikai terepfutó csaknem egy éven keresztül készült, és nem titkolt szándéka volt a korábbi körrekord megdöntése is. Eddigi pályafutása során sok szép eredményt tud felmutatni, mind közül azonban kiemelkedik a legendás Western States 100 Endurance Runon egymást követő három évben (2011, 2012 – itt pályacsúcsot is döntött, 2013) aratott győzelme, valamint a nem hivatalos terepfutó-világbajnokságnak is tartott franciaországi UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) leghosszabb távján elért negyedik helyezése 2013-ból.

Hazájában az év terepfutójának választották 2014-ben. Nős, két gyermek édesapja, mostani kihívásán pedig harmadik gyermekükkel várandós felesége szinte végig elkísérte. S hogy miként lehet felkészülni a másfél hónapon keresztül tartó futásra? A célba érkezést követő első interjújában csak annyit mondott, hogy sok futással.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik