Csupasport: futással a rák és a cukorbetegség ellen

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 17:49
A magyar szabadidőfutókat bemutató sorozatunk harmadik részében megismerkedhetünk Lippai Zsolttal, aki a diabétesz mellett egy gyógyíthatatlannak vélt betegség ellen is felvette a küzdelmet.

Ha kiderül, hogy nehezen gyógyítható betegségben szenvedünk, legtöbbünk magába fordulna, és várná a csodát. Nem ezt az utat választotta Lippai Zsolt, akinél évekkel ezelőtt cukorbetegséget és gyomorrákot diagnosztizáltak.

„Futásom története több évvel ezelőttre nyúlik vissza – idézi fel emlékeit. – Húszéves koromig magas szinten kézilabdáztam, de egy térdsérülés miatt abba kellett hagynom az aktív sportolást. Emiatt nagyon meghíztam, megesett, hogy csaknem száznegyven kilót mutatott a mérleg. Őszintén szólva ebben az időszakban nem vágytam sportolásra, és nem is nagyon figyeltem magamra. Akkor történt jelentős változás, amikor négy évvel ezelőtt kiderült, cukorbeteg vagyok. Változtattam az életmódomon, de ahogy mondani szokták, a baj csőstül jön, mivel nem sokkal később gyomorrákot diagnosztizáltak az orvosok. Ez még inkább arra sarkallt, hogy életmódot váltsak, és kigyógyuljak a betegségeimből.”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik