N. ZS.
2023.03.24 19:58 Frissítve: 2023.03.24 20:14

Csupasport: a labdarúgó-karriert is feladta a futás miatt

Szennyai Doriánt tavaly az év ultrafutó-felfedezettjének választották, idén pedig már szép eredményeket ért el: a hatórás országos bajnokságon második helyen végzett.

Szennyai Doriánt tavaly az év ultrafutó felfedezettjének választották (Fotó: Csupasport)

 

– Mikor kezdte a futást?
– Komolyabban kétezertizenkilenc november elsején – mondta a 22 éves Szennyai Dorián a Csupasportnak. – Akkor kezdtem, és azóta mindennap futok. Nem hagytam ki egyetlen egy napot sem, a szenvedélyemmé vált. Korábban az iskolában atletizáltam, akkor a rövidebb távokat részesítettem előnyben. Akkoriban futballoztam is, de abbahagytam, mert a mérkőzések miatt nem volt hétvégén szabadidőm. Igaz, most is futok hétvégente, de ezt jobban élvezem, mint a focit.

– Hogyan jutott el az ultratávokig?
– Öt kilométerrel kezdtem, aztán egyre többet akartam. Jött a tíz kilométer, a tizenöt, a félmaratoni, majd az első maratoni. Utóbbit először nem versenykörülmények között teljesítettem, edzésen futottam. Szenvedős volt, akkor még nem volt tapasztalatom. Aztán később Keszthelyen versenykörülmények között is lefutottam. Majd a maratoni után jött az ötven, a száz és a kétszáz kilométer.

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

2023.09.29 14:57:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Második magyarként indulva a földkerülő Vendée Globe-on. (x)

pr
2023.09.29 18:30:14

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sok kiváló Kovács Istvánról eszünkbe jutott régi mániánk, a »legsportosabb« magyar vezetéknevek ranglistájának összeállítása. Az egyszerűség kedvéért az olimpiai bajnoki cím lett a siker mértékegysége.

2023.09.28 18:52:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Minden focipólómra az apám orvosi táskájából kivett leukoplasttal tizenhatost ragasztottam.”