MTI/B. D. K.
2023.02.05 17:08

Cselgáncs: Pupp Réka ezüstérmes lett a párizsi Grand Slamen

Pupp Réka ezüstérmes lett az 52 kilogrammosok között a cselgáncsozók párizsi Grand Slam-tornáján, ezzel pedig tizenkét év után először volt magyar döntős a legrangosabb európai viadalon.

Pupp Réka (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

A nemzetközi szövetség eredményközlő honlapja alapján az Atomerőmű SE 26 éves sportolója, Pupp Réka második kiemeltként kihagyta az első fordulót, majd a nyolcaddöntőben ipponnal győzte le francia ellenfelét. A folytatásban az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Charline Van Snicket aranyponttal, míg a brazil Larissa Pimentát iponnal felülmúlva jutott be a döntőbe.

Az utolsó összecsapáson a koszovóiak olimpiai bajnoka, Distria Krasniqi egy vazaarival jobbnak bizonyult a magyarok háromszoros GS-győztesénél, aki így is nagy lépést tett a jövő évi párizsi játékok felé, mivel az ezüstérem mellett 500 olimpiai kvalifikációs ranglistapontot gyűjtött Franciaországban.

Legutóbb 2011-ben Ungvári Attila léphetett tatamira az aranyéremért, és – Pupphoz hasonlóan – ő is másodikként zárt a párizsi szupertornán.

2023.03.31 16:39:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egykori öttusázó vallja, a sport olyan karakterjegyeket ad, amelyeket semmi más nem pótolhat.

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”