Cselgáncs: Csernoviczki aranyérmes lett Miamiban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.16. 12:55
Csernoviczki Éva arany-, Ungvári Miklós és Karakas Hedvig ezüstérmet nyert a cselgáncsozók Miamiban zajló Grand Prix-viadalán.

A judoinfo.hu szaklap vasárnapi tájékoztatása szerint a budapesti Eb-n is győztes, olimpiai harmadik Csernoviczki Éva (48 kg) előbb ecuadori riválisát verte ipponnal, majd a negyeddöntőben az orosz Kuznyecovát egy vazarival és egy jukóval. Ezt követően az elődöntőben az argentin Paretót szabálytalan fogásért gyorsan leléptették ellene, a fináléban viszont óriási csatát vívott a brazil Brigidával. Az aranycsatát végül a brazil eggyel több intése döntötte el a magyar dzsúdós javára.

Az 57 kilogrammban érdekelt, olimpiai ötödik Karakas Hedvig három győzelem után léphetett tatamira a döntőben, ott azonban az amerikai Graves a hajrában sikeres karfeszítéssel legyőzte.

A londoni olimpián 66 kilogrammban második Ungvári Miklós új súlycsoportjában, a 73 kilogrammosok között remekelt a floridai viadalon: a ceglédi sportoló a döntőig mind a négy ellenfelét ipponnal győzte le, és a belga Dirk Van Tichel elleni fináléban is sokáig az történt a tatamin, amit ő akart. A meccs felénél szép, vazarit érő dobással vezetéshez jutott, ám ezt követően egy figyelmetlenség elég volt, hogy riválisa ippont érjen el, és ez Ungvári vereségét eredményezte.Csernoviczki Éva (48 kg) előbb ecuadori riválisát verte ipponnal, majd a negyeddöntőben az orosz Kuznyecovát egy vazarival és egy jukóval. Ezt követően az elődöntőben az argentin Paretót szabálytalan fogásért gyorsan leléptették ellene, a fináléban viszont óriási csatát vívott a brazil Brigidával. Az aranycsatát végül a brazil eggyel több intése döntötte el a magyar dzsúdós javára.

Az 57 kilogrammban érdekelt, olimpiai ötödik Karakas Hedvig három győzelem után léphetett tatamira a döntőben, ott azonban az amerikai Graves a hajrában sikeres karfeszítéssel legyőzte.

A londoni olimpián 66 kilogrammban második Ungvári Miklós új súlycsoportjában, a 73 kilogrammosok között remekelt a floridai viadalon: a ceglédi sportoló a döntőig mind a négy ellenfelét ipponnal győzte le, és a belga Dirk Van Tichel elleni fináléban is sokáig az történt a tatamin, amit ő akart. A meccs felénél szép, vazarit érő dobással vezetéshez jutott, ám ezt követően egy figyelmetlenség elég volt, hogy riválisa ippont érjen el, és ez Ungvári vereségét eredményezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik