Birkózás: minden magyar érmes a kötöttfogásúak olimpiai főpróbáján!

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.20. 16:09
null
A magyar küldöttség Törökországban – jobbról Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Szőke Alex, Módos Péter szövetségi kapitány, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Korpási Bálint, Sike András szakágvezető, valamint Rögler Gábor és Pál Szabolcs nemzetközi bírók (Fotó: MBSZ)
A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) hírleveléből kiderül, hogy Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77) és Lőrincz Viktor is bronzérmet nyert vasárnap, a Törökországban rendezett Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékversenyen.

 

Mint ismert, összesen hat magyar birkózó képviseli majd a színeinket a tokiói olimpián, s közülük a négy kötöttfogású versenyző Törökországban tartott a főpróbát a Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékversenyen. Nos, ez a főpróba jól sikerült, hiszen mind a négyen dobogóra állhattak Isztambulban. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a tavalyi világkupa-2. Szőke Alex (97 kg) legyőzte a vb- és Eb-ezüstérmes Kiril Milovot (akitől márciusban a budapesti ötkarikás selejtezőn még kikapott), majd a török Cebit és a kirgiz Mahmudovot is, s a döntőbe került, amelyben csak a vb- és Eb-címvédő orosz Jevlojev tudta megállítani, így ezüstérmes lett.

Az olimpia miatt egy súllyal lejjebb fogyó, világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (67 kg) az U23-as Eb-2. török Kamalt és az Eb-2. orosz Abdullajevet magabiztosan verte, csak 1-1-gyel kapott ki a vb-, Eb- és Ej-győztes orosz Szurkovtól, a bronzmeccsen elsöpörte a kirgiz Aszikejevet és harmadik lett.

Hasonlóképp zárt a vb- és négyszeres Eb-első, olimpiai 2. Lőrincz Tamás (77 kg), aki veszített a vb-2. kazah Zsadrajev ellen, de aztán technikai tussal múlta felül a török Akkoyunt. Fivére, az Európa-bajnok, vb-2. Lőrincz Viktor (87 kg) legyőzte az Ázsia-bajnok iráni Alizadehet, kikapott az U23-as Eb-nyertes orosz Margarjantól, aztán a junior és katonai vb-első orosz Kodzokovot és a kazah Turszunovot verve szintén bronzérmes lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik