Birkózás: Fritsch világbajnokot legyőzve lett harmadik az Eb-n

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.04.25. 19:43
null
Fritsch Róbert bronzérmet nyert a varsói Európa-bajnokságon (Fotó: MBSZ/Martin Gábor, archív)
A kötöttfogású Fritsch Róbert 2014 világbajnokát, az orosz Csingiz Labazanovot a 72 kilogrammosok bronzcsatájában 3:0-ra legyőzve lett harmadik a Lengyelországban zajló birkózó Európa-bajnokság záró napján.

 

Rögös úton jutott el az U23-as világbajnoki ezüstérmes Fritsch Róbert a varsói Európa-bajnokság bronzmérkőzéséig. Az első körben a korábban egyiptomi színekben Afrika-bajnoki címig jutó, immár a franciákat képviselő Ibrahim Ghanemet, majd a finn Mikko Peltokangast és a szerb Eb-ezüst-, valamint háromszoros bronzérmes Alekszanadar Makszimovicsot legyőzve bejutott az elődöntőbe. Ott Smagi Bolkvadzével csapott össze, és habár helyt állt a Rióban 66 kilóban olimpiai bronzérmes grúzzal szemben, végül 3:1-es vereséget szenvedett.

A magyar a bronzcsata biztos résztvevőjeként a vigaszág győztesét várta – az oroszok világbajnoka, Csingiz Labazanov érkezett.

Fritsch aktívabban kezdte a párharcot: riválisa elveszítette az egyensúlyát, s erre kiválóan reagálva kitolta őt a zónán kívülre (1:0). Labazanovot látták a bírók a passzívabbnak, épp ezért Fritschnek járt az újabb pont (2:0) – egyben lentről is próbálkozhatott, ám ezzel a lehetőséggel nem tudott élni.

A második felvonásban keményen egymásnak estek a felek, de a magyarnak sikerült kontroll alatt tartania az eseményeket; jó bizonyíték erre az is, hogy ezúttal is ő kapta aktivitásért a pontot (3:0). Újabb akció nem született, így Fritsch örülhetett a bronzéremnek.

Az esti programban a 97 kilogrammosok között a 38 éves vb-aranyérmes klasszis, Kiss Balázs ezüstérmet nyert, miután 8–0-ra kikapott a kétszeres vb-aranyérmes orosz Musza Jevlojevtől.

A kötöttfogású magyarok közül a 60 kilós Andrási József volt érdekelt a vigaszágon, ő azonban tussal kikapott a lengyel Grzegorz Kunkeltől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik