Birkózás: visszavonul Peking magyar ezüstérmese

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 11:16
null
Fodor Zoltán (balra) befejezte a karrierjét (Fotó: Action Images – archív)
Bejelentette visszavonulását Fodor Zoltán, a pekingi olimpia ezüstérmes birkózója. A Ferencváros 28 éves kötöttfogású kiválósága az évek óta tartó, szinte hihetetlen sérüléssorozata miatt hozta meg a döntését. Nem tragédiaként éli meg, mint mondja: az ésszerűség diktálta a fájdalmas lépést. Sike András, az FTC szakosztályának vezetője edzői munkát ajánlott fel neki.

„Szilveszter előtt újra elkezdett zsibbadni a lábam, a gerincproblémák miatt" – mondta Fodor a szövetség hivatalos honlapjának. Bizony, nem kerülték el a sérülések a kiváló birkózót.

„2009 elején kifordult a bokám, akárcsak Bácsi Petinek és Lőrincz Tominak. Meghúzódott a derekam, sérülten birkóztam a vébén. Elszakadt a középső ujjamban három szalag, operálni kellett. 2010-ben combizomszakadás miatt maradtam le a világbajnokságról, 2011-ben térdműtéten estem át. Tavaly a kvalifikációs versenyek előtt jött a gerincsérülés, a műtét. Most meg ugye..."

„Nem tragédiaként élem meg a visszavonulást, ésszerű döntést hoztam. Nem tudtam elvégezni azt a munkát, amire a sikeres szereplés érdekében szükség lett volna. Nem emésztem magam. Azzal zárom le a versenyzői pályafutásomat, hogy tele volt élménnyel, pozitívumokkal. A sérüléseket, műtéteket leszámítva csupa jó dolog történt velem. Óriási élményt jelentettek például az újrakezdések. Amikor a kényszerszünetek után ismét a szőnyegre léphettem. Imádtam edzeni, táborozni, és persze változatlanul lejárok majd birkózni, csak már nem felkészülés céljából. A TF-re járok, három év múlva lesz meg a diplomám, és addigra már kellő gyakorlattal is rendelkezem az edzői munkához" – zárta Fodor az interjút.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik